Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

PÁLOS FRIGYES ATYA RENDHAGYÓ KÖSZÖNTÉSE 100. SZÜLETÉSNAPJÁN
2024. január 26.
vissza »

Február 8-án Vácra látogatott a Caritas Europa vezetője, valamint a nemzetközi Katolikus Segélyszolgálat munkatársai, hogy megismerkedjenek a helyi Karitász munkájával, legfőképp pedig az ukrán menekültek támogatásának módjaival. A baráti hangvételű találkozás apropóját az adta, hogy a nemzetközi segélyszervezetek vezetői február elején szakmai konferencián vettek részt Budapesten. A találkozóról Kovács Gábort, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatóját kérdeztük.
2024. február 22.
Tudatjuk az egyházmegye híveivel, hogy Ruszina Vilmos nyugalmazott plébános 2024. február 20-án elhunyt.

Temetéséről később tájékoztatunk.
A 2024-es téli Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség szokásos téli találkozójára február 10-én, szombaton került sor. A Veresegyházi Katolikus Gimnáziumban szervezet találkozó tematikája „Mi az igazi öröm?” volt. Ezzel foglalkoztak a résztvevő fiatalok az előadások, kiscsoportos beszélgetések és játékok alkalmával. Volt szentmise, melyet Kovács Zsolt ifjúsági lelkész tartott és szentgyónási lehetőség is.
Az eseményről Tomó és Dorka élményeit adjuk közre.
Nőtincs, Felsőpetény plébániákA Váci Egyházmegye a közeljövőben ünnepli ezeréves fennállását. Marton Zsolt püspök kezdeményezésére a jubileumi felkészülés részét alkotja egy hároméves tanítás-sorozat, ahol a hívek hitüket, személyes istenkapcsolatukat és közösségük missziós küldetését mélyíthetik el. Ehhez az egyházmegye tematikus előadásokat és ezekhez kapcsolódó tanúságtételeket kínál, amelyet a plébániai közösségek együtt dolgozhatnak fel. A tanítás ima-alkalmakkal kibővítve segítheti a közösségi lelki felkészülést.
Száz évvel ezelőtt, 1924. február 15-én csatolták vissza Magyarországhoz Somoskőújfalut és Somoskőt. A centenáriumi programsorozatot a február 17-ei ünnepség, illetve emlékmise zárta, amelyet Dr. Varga Lajos a váci egyházmegye segédpüspöke celebrált a somoskőújfalui Magyarok Nagyasszonya-templomban Varga András esperes-plébános koncelebrálásával. Az ünnepségen számos érintett - határon innen és túl – vett részt, illetve jelen voltak politikusok, a helyi önkormányzatok és civil szervezetek képviselői, többek között: Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, dr. Szili Katalin, miniszterelnöki főtanácsadó.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. február 25. vasárnap

Géza

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.