Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A LEGJOBBAT AKARJUK ADNI A VILÁGNAK - ÁLLANDÓ DIAKÓNUSOK TALÁLKOZTAK MÁRIABESNYŐN
2024. január 31.
vissza »

Több mint tízéves rekordot döntött a tanító szakra bejutott felvételizők száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Az elsősorban pedagógusokat és segítő szakembereket képző főiskola különböző alap- és mesterszakjain minden várakozást felülmúlva a tavalyinál is több elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait.
Ferenc pápa 2021 januárjában jelentette be, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, melyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján ünnepel az Egyház. Idén júliusban immár negyedik alkalommal tartjuk meg a nagyszülők és idősek világnapját, ami a „Ne hagyj el öregkoromban” (vö. Zsolt 71,9) mottóra épül.
A „Meg nem született gyermek” szobra és Szent Janka életét bemutató kiállítás július 24-től egy héten át a Szilasligeti Szent László Templomban tekinthető meg. A szilasligeti katolikus közösség változatos programot állított össze erre a hétre, azzal a céllal, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani.
A Katolikus Karitász országos központja évek óta megszervezi az „Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek” programját, amelynek keretében vetőmagot biztosít konyhakerttel rendelkező családoknak. A Képmás Magazin munkatársa, Velkei Tamás útra kelt, és felkereste a Nógrád megyei Karancsság helyi Karitász-csoportját, hogy megnézze, hogyan hasznosulnak a palánták a mindennapi életben.
Idén július 8. és 12. között került sor a jubileumi oratórium-hittantáborra, amely Bag és Hévízgyörk települések közötti összetartozás és béke jegyében került megrendezésre. Az alábbiakban Pintér-Tóth Katalin hitoktató beszámolóját olvashatják.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. július 27. szombat

Liliána és Olga

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonlít ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett földjébe. Amíg azonban az emberek aludtak, eljött ellensége, konkolyt hintett a búza közé, aztán elment....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.06.22.
    A PAP, A FESTŐ ÉS AZ ÍRÓ: PROKOP PÉTER STÍLUSGAZDAG ÉLETMŰVE C. IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS
  • 2024.07.21.
    DÉL-DUNAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG NYÁRI TÁBORA
  • 2024.07.22.
    TÁPIÓMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
  • 2024.07.26.
    SZENT ANNA NAGYBÚCSÚ SZENTKÚTON
  • 2024.07.29.
    ZAGYVAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.