Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSÉLŐ KÖVEK 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ
2024. március 26.
vissza »

A decentralizáció akkor „egészséges”, ha szilárd elvek vezérlik. Ez a gondolat állt a szinódus munkájáról szóló október 18-i tájékoztató középpontjában, melynek összefoglalóját a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola online szellemi műhelye, a Duna-parti Iskola oldala tette közzé.
Az október 17–19. között rendezett 29. családkongresszusnak ismét Máriabesnyő, a Váci Egyházmegye lelkigyakorlatos központja adta a helyszínét. Középpontban idén az időspasztoráció állt. A Magyar Kurír által közzétett előadásokat olvashatjuk az első napról.
Október 18-án a világ minden táján imára hívták a gyermekeket, hogy a rózsafüzért imádkozva elősegítsék a világ egységét és békéjét. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola immár 8. alkalommal csatlakozott ehhez a világméretű megmozduláshoz. Pálné Szabó Mária Ilona az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola, igazgatóhelyettesének beszámolóját adjuk közre.
Október 19-én a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban ünnepi szentmisében adott hálát 50 éves papi jubileumáért Dr. Varga Lajos váci segédpüspök. Az ünnepségen jelen voltak és koncelebráltak Dr. Erdő Péter bíboros-prímás esztergom-budapesti érsek, Michael W. Banach apostoli nuncius, Dr. Ternyák Csaba egri érsek, az egyházmegye metropolitája, Marton Zsolt váci püspök, Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök és az MKPK több tagja, valamint a határon túlról Mirko Stefkovics nagybecskereki és Schönberger Jenő szatmári püspök. A szentmisét megtisztelte jelenlétével Matkovich Ilona Vác polgármestere.
Október 10-én, csütörtökön Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmise keretében megáldotta a váci Nagyboldogasszony-székesegyház felújított kanonoki kápolnáját, amely immár a székesegyház hétköznapi szentmiséinek helyszínéül szolgál.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. október 22. kedd

Előd

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.