Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

TÖBB MINT 1800 CSALÁDOT TÁMOGAT TARTÓS ÉLELMISZERREL A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ
2024. április 2.
vissza »

Több mint 30 százalékkal emelkedett meg idén a tanító szakra első helyen jelentkezők száma, de óvodapedagógusnak, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelőnek is többen készülnek, mint a korábbi években. Gloviczki Zoltán, a pedagógusokat és segítő szakembereket képző Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora úgy véli, az emelkedő jelentkezési számok mögött többek között az áll, hogy a kisebb gyerekekkel foglalkozó pedagógusok munkája ma is világos értéket képvisel. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán is tovább emelkedett a tanító szakra készülők száma.
Múlt év karácsonyára lényegében elkészült az a nagyszabású munka „Püspöklexikon 1804–1918” címmel, amelyhez a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár dolgozói is segítséget nyújtottak. A közeljövőben megjelenő magyar kötet a történelmi Magyarország egyházmegyéinek XIX-XX. századi egyháztörténetéhez nyújt fontos adalékot, az egyes egyházmegyék korabeli rövid történetét és a püspökök életrajzát dolgozza fel.
Idén június 19-én, szerdán 10 órától kerül sor a Váci püspökségen a papi felvételi beszélgetésre. Az alábbi rövid videóban Fejérdy Áron atya, a Kafarnaum Ház vezetője mesél arról, hogyan néz ki az előkészítő év Egyházmegyénkben, ezenfelül négy kispap, Finta Zsolt, Serfőző Zoltán, Utschalott Árpád és Virág Emánuel osztja meg, hogy mi vonzó számukra a papi hivatásban, és hogy mit adnak nekik a szemináriumi évek.
Amikor Párkány felől érkezünk Esztergomba, csodálatos látványként tárulkozik elénk az esztergomi bazilika. Ahogy egyre közeledünk, egy latin felirat olvasható ki a homlokzatán: Quae sursum sunt quaerite – Az odafönt valókra. Mindenki számára hirdeti a legfontosabbat: Istenre és az Ő világára kell tekintenünk. Az idézet a húsvét vasárnapi szentlecke kezdő verséből való. Most, ebben a húsvéti időszakban bennünket is hív: „Krisztussal ti is föltámadtatok. Keressétek tehát azt, ami odafönt van…” (Kol 3,1)
Nagypénteken nincs szentmise, az Egyház a passió felidézésével és a kereszt előtti hódolattal Jézus halálára, értünk vállalt áldozatára emlékezik. Vácon a szertartást dr. Varga Lajos segédpüspök mutatta be a Barátok templomában az egyházmegye szeminaristáinak asszisztenciájával és a Váci Székesegyház kórusának zenei szolgálatával kísérve.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 15. hétfő

Anasztázia és Tas

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A csodálatos kenyérszaporítás utáni napon a Genezáreti-tó túlsó partján maradt népnek eszébe jutott, hogy csak egy bárka volt ott. Tudták, hogy Jézus nem szállt a bárkába tanítványaival; tanítványai ugyanis...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.