Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

MÁR KAPHATÓK A LÁMPÁS ALAPÍTVÁNY KÉZMŰVES TERMÉKEI A PÜSPÖKVÁC AJÁNDÉKBOLTBAN
2024. július 9.
vissza »

Ferenc pápa 2021 januárjában jelentette be, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, melyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján ünnepel az Egyház. Idén júliusban immár negyedik alkalommal tartjuk meg a nagyszülők és idősek világnapját, ami a „Ne hagyj el öregkoromban” (vö. Zsolt 71,9) mottóra épül.
A „Meg nem született gyermek” szobra és Szent Janka életét bemutató kiállítás július 24-től egy héten át a Szilasligeti Szent László Templomban tekinthető meg. A szilasligeti katolikus közösség változatos programot állított össze erre a hétre, azzal a céllal, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani.
A Katolikus Karitász országos központja évek óta megszervezi az „Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek” programját, amelynek keretében vetőmagot biztosít konyhakerttel rendelkező családoknak. A Képmás Magazin munkatársa, Velkei Tamás útra kelt, és felkereste a Nógrád megyei Karancsság helyi Karitász-csoportját, hogy megnézze, hogyan hasznosulnak a palánták a mindennapi életben.
Idén július 8. és 12. között került sor a jubileumi oratórium-hittantáborra, amely Bag és Hévízgyörk települések közötti összetartozás és béke jegyében került megrendezésre. Az alábbiakban Pintér-Tóth Katalin hitoktató beszámolóját olvashatják.
A nyári tábor mindig különleges esemény a gyerekek életében, hiszen ilyenkor lehetőségük van kiszakadni a mindennapi rutinból, új barátokat szerezni, és számtalan izgalmas kalandban részt venni. Július elején a Váci Egyházmegyei Karitász a Karancsságból és a környékbeli településekről érkező gyerekeknek szervezett tábort, melynek része volt egy találkozó Marton Zsolt püspökkel is. Az alábbiakban Bakos-Pós Emőke tudósítását tesszük közzé.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. július 25. csütörtök

Jakab és Kristóf

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus Jeruzsálembe indult. Útközben odalépett hozzá a Zebedeus fiúknak (Jakab és János apostoloknak) anyja, fiaival együtt, és leborult előtte, hogy kérjen valamit. Jézus megkérdezte tőle: „Mit kívánsz?” Ő azt...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2024.06.22.
  A PAP, A FESTŐ ÉS AZ ÍRÓ: PROKOP PÉTER STÍLUSGAZDAG ÉLETMŰVE C. IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS
 • 2024.07.21.
  DÉL-DUNAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG NYÁRI TÁBORA
 • 2024.07.22.
  TÁPIÓMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
 • 2024.07.29.
  ZAGYVAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
 • 2024.08.05.
  GALGAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.