Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

EGYEDÜLÁLLÓ TEHETSÉGŰ GYERMEKEK BEMUTATKOZÁSA VÁCOTT
2014. február 25.
vissza »

2024. április 17-én Felföldi László pécsi megyéspüspök és munkatársai a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságánál tettek szakmai látogatást, hogy az intézményfenntartó működésével és az általuk alkalmazott jó gyakorlatokkal megismerkedjenek.
Április 22. a Föld napja, amelyen 175 országban számos akcióval irányítják a figyelmet Földünk ökológiai értékeinek megóvására. Ezen alkalomból a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívja fel a hívek figyelmét a keresztény ember Földünkért, közvetlen környezetünkért viselt felelősségére.
Idén április 5-7. között volt Fóton az Összrégiós Találkozó. A programok Krisztus személye és élete köré szerveződtek „Egységben Krisztussal” címmel. A Váci Egyházmegyében 7 területi ifjúsági régió van: az Ipoly menti Nagyboldogasszony Közösség, a Galga menti Nagyboldogasszony Közösség, a Dél-Duna, az Észak-Duna, a Zagyva és a Tisza menti Nagyboldogasszony Közösség, valamint a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség. Egyházközségeink, ifjúsági csoportjaink egymáshoz kapcsolódnak és ez a hálózat törekszik megtartani a fiatalokat hitben és a térségükért tenni akarásra neveli őket.

A következőkben az Ifjúsági Lelkészség beszámolóját közöljük a mente.hu-ról.
Húsvét harmadik vasárnapján, április 14-én ünnepelte a sződi egyházközség a Mária Magdolnáról elnevezett templomuk 280. születésnapját. Ebből az alkalomból mutatott be szentmisét Molnár Zsolt a váci Alsó- és Felsővárosi plébániák, valamint Kosd plébánosa Jerzy Nowak sződi plébános koncelebrálásával. A plébániatemplomot Grassalkovich Antal építtette, 1744. április 16-án szentelték fel.
Húsz éve ad otthont az Apor Vilmos Katolikus Főiskolának az egykori papi szeminárium épülete a Nagyboldogasszony-székesegyház szomszédságában. Az épületet sok váci ismeri, sokáig ugyanis itt működött az állami gimnázium, ma azonban már óvodapedagógusok, tanítók, kisgyermeknevelők és segítő szakemberek kerülnek ki az intézmény falai közül. Milyen oktatók és kutatók dolgoznak az Aporon, milyenek a mindennapok a főiskolán, és hol gyűlnek össze a legszívesebben a hallgatók? A Váci Napló munkatársa járt utána a kérdéseknek.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.