Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2023. január 21-én immár több, mint egy évtizedes hagyományt követve tartották meg a Nógrád vármegyei Rimócon Szűz Mária és Szent József eljegyzésének ünnepét, avagy ahogy a helyiek ismerik: Mária menyegzőjét. Jusztin Péter rimóci lakos, a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár munkatársának írását adjuk közre az ünnep eredetéről és a Rimócon felélesztett hagyományról.
Hét év után ismét Európában rendezik meg az Ifjúsági világtalálkozót 2023. július 25. és augusztus 6. között, a helyszín a portugál főváros, Lisszabon. Ferenc pápa szeretettel hív és vár minden 16 és 35 év közötti fiatalt a nagyméretű nemzetközi találkozóra. Csatlakozz a Váci egyházmegye csoportjához, hogy részed lehessen ebben a fergeteges lelki és közösségi élményben!
Január 15. és 22. között rendezték meg idén az ökumenikus imahetet, melynek keretében világszerte imádkoztak a különböző felekezetek a krisztushívők egységéért, így történt ez Vácon is. Videós összefoglalónkban a záró istentiszteletbe pillanthatunk be, miközben lelki útravalót kapunk városunk papjaitól, lelkipásztoraitól.
A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei

A továbbképzés óraszáma: 30 óra

A képzés időtartama: 3 egymást követő nap

A képzés létszámkorlátos (min. 10, max. 18 fő)!
Közel két éve zajlik a Váci Nagyboldogasszony Székesegyház renoválása. A belső festészet és a freskók restaurálása mellett 2022 őszén kezdték meg a kupola laternájának felújítását, amelyet a tavalyi év decemberében be is fejeztek a szakemberek. A fotók segítségével megnézhetjük, milyen nagy változáson ment át a dóm tornyának külső felülete.

 <    1 2 3 4 ... 411  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. február 6. hétfő

Dóra és Dorottya

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek. Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.