Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Sajtónyilvános eseményen mutatták be a Katolikus Szeretetszolgálat gyermekáldásra váró párokat segítő projektjét, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Anna–Joachim programját, a Budai Irgalmasrendi Kórház Keresztény Családi Centrumának működését. A szervezet budapesti épületében átfogó képet adtak arról, hogyan tud az Egyház a nehezített gyermekáldás krízisével szembesülő pároknak segíteni.
A Váci Egyházmegye is egyike azon tíz püspökségnek, amelyet a hagyomány szerint Szent István alapított. Bár hiteles forrás nincs az alapítás évéről, azt a történészek 1025-1030 körülre datálják. Az ezeréves fennállás megünneplésére Marton Zsolt megyéspüspök hároméves lelki készületet kezdeményezett az egyházmegye közösségei számára. A folyamat segítésére a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéséhez hasonlóan küldötteket kért a plébánosoktól és a közösség, valamint intézmény vezetőktől. A jubileumi küldöttek első találkozójára május 13-án kerül sor Vácon az egyházmegye nemrégen felavatott PüspökVác Rendezvényközpontjában.
Marton Zsolt megyéspüspök rendelkezése alapján a Váci Egyházmegyében 2023. Pünkösd vasárnaptól lesz kötelező az új Római Misekönyv használata. A hívek által mondott szövegek egy helyen módosulnak, a többi változás a miseszövegeket érinti alapvetően. A bevezetésre azért volt szükség, hogy a magyar fordítás törekedjen hűségesebben visszaadni az eredeti Római Misekönyv szövegeit.
Esterházy János boldoggá avatásáért tartottak május 18-án, csütörtök délután ünnepi szentmisét a salgótarjáni Főplébánia-templomban, majd emlékhelyet avattak tiszteletére a Vármegyeháza előtt felállított keresztnél.
Május 20-án napfényes időben gyűltek össze a fiatalok az „Egy szívvel, lélekkel” mottójú Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, melynek fő előadását Járay Márton református lelkész, mentálhigiénés szakember tartotta. A délutáni szentmise főcelebránsa és szónoka Fekete Szabolcs Benedek, a Szombathelyi Egyházmegye segédpüspöke volt.

 <    1 2 3 4 5 ... 433  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. június 6. kedd

Cintia és Norbert

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.