Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Gödöllöi festményA váci kiállítás a 14. századtól egészen a 21. századig terjedő időszakból származó különleges műtárgyakon keresztül mutatja be az Eucharisztia tiszteletét: ötvöstárgyak, festmények, grafikák, liturgikus textilek, ősnyomtatványok, könyvek és az 1938-as Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó fényképek, emlékek segítségével.
2021. szeptember 7.
Több helyszínen, több eseménnyel indult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyen reggeltől estig sok színes és értékes lelki program közül választhattak a résztvevők: katekézis, tanúságtétel, fakultációk, szentmise, koncertek, amelyek középpontjában Jézus és a Vele való találkozás áll! A Váci Egyházmegyéből több mint 100 csoport regisztrált az eseményekre.
2021. szeptember 7.
A Biblia növényei címmel rendeztek kiállítást az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF). A kiállításon a látogatók megismerkedhetnek a Bibliában szereplő növények történetével és jelentőségével. A megnyitó előtt a Főiskola tanévnyitó ünnepségét és a hozzá kapcsolódó Veni Sancte szentmisét is megtartották.
Szeptember 5-én megkezdődött Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), Angelo Bagnasco bíboros celebrálta a hármas ünnepet – megnyitó, elsőáldozás, Venci Sancte – a Hősök terén. A szertartáson Marton Zsolt a váci egyházmegye püspöke, együtt koncelebrált a külföldi és hazai egyházi méltóságokkal.
Szeptember 4-én országszerte 5000 rászorulót vendégelt meg a Katolikus Karitász és helyi csoportjai az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. Az Agapé, azaz Szeretetvendégség célja, hogy a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét és ez a szeretet elérjen a peremen élőkhöz is. A Váci Egyházmegye karitász csoportjai összesen közel 1000 főt tudtak vendégül látni 19 településen.

 <    1 2 3 4 5 ... 341  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. szeptember 23. csütörtök

Tekla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.