Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Tornay Gábor, a Váci Egyházmegye hitoktatási igazgatója nemcsak a szinodális kérdőív összeállításában vállalt fontos szerepet, de a beérkezett válaszok kiértékelésében is. A papok, hívek és egyházi közösségek visszajelzései alapján az Egyházban jelenlévő tendenciákról, kihívásokról, a jövő Egyházáról kérdeztük őt. Interjúnkat két részletben közöljük.
Marton Zsolt váci püspök két szeminaristát, Szabó Gábort és Urbán Gábort szentelte átmeneti diakónussá június 18-án, Vácon. A szentelésen jelen volt dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök és dr. Varga Lajos segédpüspök, valamint a Váci Egyházmegye papsága, azok az atyák, akik a fiatal jelöltek egykori plébániáján szolgálnak, szolgáltak.
2022. június 17.
Az Orgona és Kántor Alapítvány pályázatot hirdet: Váci egyházmegyés templomi orgonák építésének, javításának, felújításának karbantartásának pénzügyi támogatására, a váci egyházmegyében kántori szolgálatot végző, de még zenei tanulmányokat folytató diákok, rendszeres havi ösztöndíjára és a váci egyházmegyében hosszú idő óta szolgálatot teljesítő kántorok jutalmazására.
Június 12-én, vasárnap szentmise keretében Marton Zsolt megyéspüspök a gödöllői Szentháromság templomban 28 személynek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A templom zsúfolásig megtelt az ünneplő közösség tagjaival.
A Pont Neked! egy rendhagyó lelkinap volt, mert nemcsak tanúságtételekkel, de imatánccal és koncerttel is készültek a szervezők a résztvevők számára. Milyen várakozásokkal érkeztek a fiatalok a lelkinapra, és ők személy szerint mit tesznek az Egyház épüléséért? Miért fontos evangelizációs terep egy olyan rendezvényen, ahol egyházi iskolák diákjai és plébániákhoz kötődő fiatalok találkozhatnak egymással?

Nézze meg videós tudósításunkat az egyházmegye ifjúsági lelkinapjáról!

 <    1 2 3 4 5 ... 375  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. június 25. szombat

Vilmos

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. Az ünnepnapok elteltével hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.