Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Immár második alkalommal zarándokoltak az egyházmegyei karitász munkatársai Szécsényből Mátraverebély-Szentkútra szeptember 16-án, pénteken. A zarándoklat indulása előtti szentmisét Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke celebrálta, amit együtt mutatott be Komáromi Jób OFM ferences plébános atyával. Az idei gyalogos zarándoklatot Marton Zsolt megyéspüspök vezette.
Szeptember 16-án, pénteken jubileumi ünnepséget tartottak az idén 10 éves Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában. A hálaadó szentmisét dr. Varga Lajos, váci segédpüspök mutatta be, aki a nemrégiben elkészült ökotantermet is megáldotta a megemlékezés keretében. A rendezvényen részt vett Selmeczi Zoltán, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága főigazgatója és Dorner Gábor Nagykáta polgármestere.
2022. szeptember 16.
Az albertirsai Magyarok Nagyasszonya Általános Iskola régi vágya teljesült azzal, hogy saját tornaterem épülhetett az iskola mellett. Az ünnepélyes átadást szeptember 12-én tartották.

Az átadási ünnepségen a résztvevőket Farkas Zoltán igazgató köszöntötte, beszédet mondott az iskola korábbi igazgatója, Sipőczné Farkas Mária, és Selmeczi Zoltán, a Váci egyházmegyei EKIF főigazgatója.

A diákok sportbemutatóját követően az épületet dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök áldotta meg.
Szeptember 15-én, csütörtökön adták át a ceglédi Magyarok Nagyasszonya tagóvoda új épületét. Az augusztus végétől tesztüzemmódban működő óvoda szeptember 1-jével mind a 150 óvodás gyermek számára megnyitott az új, Eötvös utcai létesítményben. Az intézmény - amelynek fenntartója a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága - átadási ünnepségén részt vett Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megye főispánja, Földi László területi országgyűlési képviselő, dr. Csáky András polgármester, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök is, aki megáldotta az épületet és annak használóit.
Pál Józsefet négy éve szentelték fel a Temesvári Egyházmegye püspökévé. Marton Zsolt püspök meghívására a napokban Vácra érkezett munkatársaival. Ebből az alkalomból ültünk le vele beszélgetni, hogy megkérdezzük egyházmegyéje helyzetéről, a szinodalitásról, és a püspöki lét örömeiről és kihívásairól.

 <    1 2 3 4 5 ... 393  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. szeptember 30. péntek

Jeromos

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: „Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.