Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Január 22-én, az ökumenikus imahét zárónapján Marton Zsolt váci római katolikus püspök a Vác felsővárosi-kisváci református templomban megrendezett szertartáson tartott igehirdetést. A 2023. januári ökumenikus imahét mottója a „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” (Iz,1,17) volt. Az imahetet az elmúlt évekhez hasonlóan Vácon a református, baptista, evangélikus és katolikus lelkipásztorok közösen készítették elő és minden nap kölcsönösen hirdettek igét egymás felekezeteinek templomaiban.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Váci Egyházmegye által közösen működtetett diakónusképző intézet tájékoztató napra hívja a diakonátus iránt érdeklődőket február 4-én Máriabesnyőre, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házba.
Január 20-án Marton Zsolt váci megyés püspök megáldotta a verőcei Migazzi Kristóf Idősek Otthonát, melyet két évvel ezelőtt vett át a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata a Katolikus Szeretetszolgálattól. Az átvételt elsősorban az tette indokolttá, hogy az Egyházmegye saját idős, gondozásra szoruló papjai is itt kaptak elhelyezést. Az eseményen köszöntőt mondott a váci püspök, továbbá Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat igazgatója és Pápai Ibolya, az intézmény vezetője. Az otthon megáldása a felújítások második ütemének befejezésével vált időszerűvé.
Január 15-én a Budapest-Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánián bemutatták a Historia Domust. Az eseményen Dr. Varga Lajos váci segédpüspök ismertette az egykor a Váci Egyházmegyéhez tartozó plébánia XX. századi történetét. A könyvbemutató keretében megemlékeztek Wimmerth Béla atya munkásságáról, akinek nagyban köszönhető Pestszentlőrinc vallási életének megteremtése. Alábbiakban a Historia Domus alapján vázoljuk fel a plébániaélet megszervezésének és a templom építésének egykori körülményeit.
2023. január 13-14-én tartották a családreferensek szokásos évindító találkozóját Vácott, az Althann Vendégház és Konferenciaközpontban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottsága kezdeményezésére létrejött találkozó mindenkori célja a tapasztalatcsere, valamint az együttgondolkodás, a közös tervezés.

 <    1 2 3 4 5 ... 411  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. február 6. hétfő

Dóra és Dorottya

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek. Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.