Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Csáki Tibor, nagymarosi plébános nagyböjti elmélkedését ajánljuk figyelmükbe, amely az Új Város Online felületen jelent meg. Gondolatait a tavaszi megújulásról és Jézus tanításáról a nagyböjtön túl is magunkkal vihetjük.
A Pro Arte et Natura Alapítvány szervezésében, hagyományteremtő szándékkal és a helyi lakosok közreműködésével passiót mutattak be a benczúrfalvi Szent Antal Fogadalmi Keresztúton március 23-án, szombat délután. Meskó Zsolt film- és színházi rendező „Magyarország Passió” inspirációja alapján életképeket állítottak fel a keresztút stációinál. A Benczúrfalvi Passió Halasi Dániel rendezésében valósult meg.
2024. március 21-én rendezték meg a XIII. Roma Konferenciát a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, amely iránt idén is nagy érdeklődés mutatkozott. Az Apor Főiskola tudósítását olvashatják.
Virágvasárnap délután a templomkertben gyülekeztek a kosdi hívek, hogy elinduljanak és a falu utcáit járva tegyenek tanúságot Jézus kereszthalált is vállaló szeretetéről. Azonban a hirtelen jött eső miatt, a templomban elmélkedték végig Jézus szenvedéstörténetét. Revóczi Zoltánné Katalin beszámolóját olvashatják.
Virágvasárnappal Egyházunk belép a nagyhét ünneplésébe, amelynek során megemlékezünk Jézus Krisztus szenvedéséről és kereszthaláláról. A nagyhetet és ezzel a negyvennapos nagyböjtöt a feltámadás örömünnepe zárja Húsvétkor. Vácon a virágvasárnapi szertartást dr. Varga Lajos segédpüspök vezette.

 <    1 2 3 4 5 ... 491  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 14. vasárnap

Tibor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben az Emmauszból visszatért tanítványok beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel Jézust a kenyértöréskor. Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük (Jézus), és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.