Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2013. február 27.
A Váci Egyházmegyei Karitász tagjai és támogatói február 23-án tartották nagyböjti lelkigyakorlatukat, melyre Kiss Zsolt Attila atyát hívtuk meg Tiszaszalkáról. Több, mint kétszáz résztvevő gyűlt össze a váci Ferences templomban, dacára a nem éppen kellemes időnek. Nagyon jóleső érzés volt, hogy ennyi ember feláldozza a szabad napját.
Idén a Váci Egyházmegye jeles papja, Dr. Brusznyai József nyugdíjas esperes-plébános vehette át Mádl Dalma asszonytól a Parma Fidei – A Hit Pajzsa-díjat az atya utolsó aktív szolgálati helyén, Dunakeszin, a Szent Mihály plébániatemplomban. Ezt a kitüntetést – amelyet 2002-ben Horváth Béla kisgazda országgyűlési képviselő és Gyurkovics Tibor író alapított – azoknak az élő egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz és magyarságukhoz.
Alább láthatják az ünnepségen készült tévéfilmet, illetve elolvashatják az atya életrajzát.
Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.
2013. február 21.
Az Új Ember 2013. február 24-i számában megjelenik Beer Miklós püspök atya írása, Keresztény hitelességünk címmel, az egyház előtt álló kihívásokról.
2013. február 20.
A Duna Televízió műsora a Váci Egyházmegyéről

A riport-dokumentum film az „Isten kezében” című műsor keretén belül tekinthető meg, a Duna TV-n február 23-án 8:50-kor, a Duna World-ön pedig 26-án délután 15:25 perckor.

 <   1 ... 367 368 369 370 371 ... 376  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. június 28. kedd

Irén és Levente

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal hajóba szállt, és tanítványai követték őt. Egyszerre csak heves vihar tört ki a tavon, úgyhogy a hullámok elborították a hajót, Jézus pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, és fölkeltették:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.