Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Szeretettel várták az érdeklődőket  2018. február 2-án, pénteken 17:00 órától Zalubel István, képzőművész „Reflexiók” című kiállításának megnyitójára.

A kiállítást Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök nyitotta meg.
„Ó, halld meg Uram, ó, halld meg imám…”

Az ökumenikus imahetet követően, január 30-án, a Váci Egyházmegye közösségi házában, a Credo-házban első alkalommal gyűltek össze különböző felekezetű keresztény – katolikus, evangélikus, református, baptista - és zsidó hitű emberek, hogy együtt imádkozzanak a Teremtőhöz.
Varga Lajos váci segédpüspökkel, az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ (OKGyK) igazgatójával az intézmény munkájáról, a régi rítusú szertartásokról, a misztériumról és saját lelkipásztori szolgálatáról beszélgettünk.
„Dextera Domini fecit virtutem, dextera Domini exaltavit me.”// „Az Úr jobbja tett nagy dolgokat, az Úr jobbja emelt föl engem.”

Az ökumenikus imahét záró istentiszteletének a Vác-Felsővárosi Református Egyházközség adott otthont január 28-án este. Az imaórán a katolikus, az evangélikus, a baptista és református egyház hívei és lelkipásztorai vettek részt, akik a templom padsorait zsúfolásig megtöltötték. A jelenlévőket Borsi Attila János református lelkész köszöntötte, igét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök hirdetett.
Ingyenes “hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat

Az egész országra kiterjedő „Hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat. Mostantól kezdve az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.

 <   1 ... 368 369 370 371 372 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 20. szombat

Tivadar

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.