Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2021. szeptember 11.
A budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szombati szentmiséjét, majd innen indult a körmenet az oltáriszentséggel a Hősök terére. A szentmisén a Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara és Szent Cecília Kórusa szolgált, Varga László atya egyházmegyei zeneigazgató vezényletével.
2021. szeptember 11.
A csütörtöki fakultációk keretében mutatkoztak be a magyarországi cigánypasztorációs kezdeményezések és több, ezekben közreműködő cigány ember tanúságtétele is elhangzott.
2021. szeptember 10.
Utolsó napjához érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus katekézis-sorozata, ahol Dominik Duka bíboros, prágai érsek tanítását majd Áder János tanúságtételét hallgathatták meg a résztvevők. A szentmisét Jean-Claude Hollerich luxemburgi bíboros mutatta be. Mindhárman foglalkoztak a mai Európa keresztény gyökereivel.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ötödik napján, szeptember 9-én a laudest követően a nigériai John Onaiyekan bíboros, Abuja emeritus érseke tartott katekézist és Mary Healy a detroiti Szent Szív Szeminárium biblikus teológusa, egyetemi docens, egyike a három nőnek, akiket 2014-ben Ferenc pápa kinevezett a Pápai Biblikus Bizottság tagjává tett tanúságtételt a budapesti Hungexpón.
2021. szeptember 9.
Szeptember 8-án Szűz Mária születése napján (Kisboldogasszony) a laudest követően, Charles Maung Bo, Mianmar első bíborosa, az Ázsiai Püspöki Konferencia elnöke tartott katekézist, majd a brazil Moysés Azevedo, a Katolikus Shalom Közösség alapítója tanúságtétele hangzott el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

 <   1 ... 2 3 4 5 6 ... 344  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. október 19. kedd

Nándor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.