Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2022. április 24-én, fehérvasárnap Marton Zsolt váci megyéspüspök a Salgótarján-Fő, Kisboldogasszony plébániatemplomban nyolc fiatalt bérmált, majd megáldotta a „A kereszten” című alkotást.
A Váci Egyházmegye központi intézményeinek vezetői számára új előadássorozat indult, amelyben keresztény vezetők osztják meg tapasztalataikat arról, milyen a jó vezető. A sorozat első előadója Fábry Kornél atya, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója volt. Előadása kapcsán a 3M-et jelölte meg, amelyet a vezetőknek szem előtt kell tartani: Motiválás - „Miértelés” – Megtartás. Vezetői tapasztalatairól és a NEK utóéletéről kérdeztük. Az interjút két részletben közöljük.
2022. április 16.
Ismeretlen festő, Váci Egyházmegyei KincstárA II. Vatikáni Zsinat az egyházat Isten vándorló népéhez hasonlítja. Ezt a népet nagyon szépen jellemzi a húsvéti idő egyik evangéliuma, amely az emmauszi tanítványokról szól. Történetük egyben a szent három nap lelki lenyomata.
Marton Zsolt váci püspök az Oltáriszentség alapításáról megemlékező nagycsütörtöki szertartást a váci piarista templomban mutatta be a piarista paptestvérekkel közösen és az egyházmegye kispapjainak asszisztenciájával.
Közel száz pap, kispap és diakónus gyűlt össze, hogy a váci Szent Anna Piarista templomban a hívekkel együtt ünnepeljék az olajszentelési misét, amelyet Marton Zsolt megyéspüspök mutatott be az egyházmegye papságával. A szertartáson Dr. Varga Lajos segédpüspök és Dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök is jelen volt. A zenei szolgálatot a Váci Székesegyházi Kórusiskola és a Premontrei Schola vállalta, akik gregorián énekekkel emelték az ünnep fényét.

 <   1 ... 2 3 4 5 6 ... 369  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 23. hétfő

Dezső

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.