Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Az egyházmegyénk ifjúsági életének legdélebbi régiója az idén ünnepelte a 10. jubileumát. A Dél-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség ez alkalomból visszalátogatott az első táborának a színhelyére, Dunaharasztira. A pénteki nap Dr. Beer Miklós püspökatya, mutatott be szentmisét, velük együtt ünnepelve az évfordulót.
A Váci Egyházmegye és a HIFA – Hungária, Segítség Mindenkinek Egyesület megállapodást kötöttek 2017 augusztusában, melynek keretében Dr. Beer Miklós megyéspüspök anyagi támogatást nyújt.
A megállapodás értelmében a Váci Egyházmegye területén élő, 10 fő hátrányos helyzetű roma fiatalnak nyílik lehetősége képzés kapcsán elsajátítani a szalmabála építészet tudományát. A szalma és a vályog mindig elérhető, és erre a talaj és egyéb helyi adottságok ismeretét igénylő, természet-közeli munkára mindig és mindenhol szükség lesz, elsajátítják a házépítő szakma rájuk eső részét a képzésbe bekapcsolódók.
A VÁCI SZÉKESEGYHÁZ FELSZENTELÉSÉNEK ÉVFORDULÓJA

Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelte fel Migazzi Kristóf bécsi érsek, bíboros, püspök - akinek ez év szeptemberében szobrot is állítanak a váciak a püspöki palota előtt - a székesegyházat vagy, ahogy a váciak nevezik a Nagytemplomot, a Mennybe felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére 1772-ben.
2017. augusztus 21.
Szomorú szívvel, fájdalommal de Isten akaratában megnyugodva értesítjük mindazokat, akik szerették Laci atyát, hogy 2017. augusztus 19-én visszaadta lelkét a Teremtőnek.
Kapás László tiszteletbeli kanonok, volt Zebegényi plébános temetése augusztus 25-én pénteken 16 órakor lesz Zebegényben.
2017. augusztus 20-án, Szent István király napján, a Konstantin téren az ünnepi program keretében Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök megáldotta az új kenyeret.  A megáldott kenyérből az egybegyűltek haza vihettek maguk és hozzátartozóik számára.

Fotó: Jantsky Viktória

Váci Egyházmegye

 <   1 ... 398 399 400 401 402 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.