Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2016. július 11-én Dr. Takács Nándor Jusztin OCD, nyugalmazott székesfehérvári megyés püspök életének 89., papságának 65., püspökségének 29. évében hosszú betegség után, szentségekkel ellátva elhunyt. A püspök földi maradványait 2016. július 27-én, (szerdán) a 11 órakor kezdődő, engesztelő gyászmisét követően, a Székesegyház kriptájába helyezzük örök nyugalomra.
2016. július 1.
A Váci Egyházmegye iskolafenntartó szervezete, az
Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága felvételt hirdet a

Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumba intézményvezető (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.
Május 30-ával kezdődően, ünnepi héttel emlékeztek meg Szolnokon a Hetényi Géza Kórház 120. születésnapjáról. A kórház vezetősége megkérte a lelkigondozókat, hogy ezen a héten a Kápolnában is emlékezzünk meg e jeles évfordulóról. Így egész napot kitöltő színes programokkal vártuk az érdeklődő betegeket, és a kórházi dolgozókat.
2016. június 20.
Erdő Péter bíboros, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia aktív és emeritus püspökei, Ján Orosch nagyszombati érsek, több egyházmegye papjai és híveinek ezrei körében ünnepelte aranymiséjét június 19-én - napra, sőt vasárnapra pontosan ötven évre a szentelésének dátumától - Dr. Beer Miklós. A Magyar Kurír tudósítása.
Nyitókép: Papanek Ferenc, Váci Egyházmegyei Levéltár.
I. fokozatú Arany minősítést szerzett a Váci Székesegyházi Kórusiskola Gaudia Kórusa a Mária Rádió Országos Kórusversenyén. A kitüntetés magas szakmai minősítés, melynek súlyát a zsűri tagjainak személye fémjelzi. A résztvevő 47 énekkar teljesítményét műsorválasztás, művészi megvalósítás (kotta és stílushűség, szuggesztivitás, hitelesség), valamint technikai kivitel (hangzás, intonáció,szövegmondás) alapján bírálták el.

A zsűri tagjai:

 <   1 ... 415 416 417 418 419 ... 483  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. február 22. csütörtök

Gerzson

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.