Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Vác: Árvízi látkép a Székesegyház tetejérőlMinden idők legnagyobb dunai árvize vonul le a napokban, hazánkban is próbára téve a folyó partján élő embereket és a védekezésben résztvevőket. Az árvízről percről percre értesülhetünk az írott és az elektronikus médiából; összefoglalónkban ezért csak a váci egyházmegyét érintő történésekről adunk röviden számot, főként a helyszínen készült fotókkal illusztrálva azt a példátlan méretű összefogást és helytállást, amelynek révén nagy, de viszonylag elviselhető mértékű anyagi kárral ugyan, de emberi áldozat nélkül átvészeltük ezt a természeti csapást.
Sándor István vértanúságának 60. évfordulóján, június 8-án délután 18 órai kezdettel ünnepi szentmisével emlékeztek a város szülöttéről a szolnoki plébániatemplomban - tudósít a szaleziak.hu. A szentmisét Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök mutatta be, a szentbeszédet don Pierluigi Cameroni, a szalézi rend egyetemes posztulátora mondta, aki Rómából érkezett, hogy tanácsaival, tapasztalataival segítse az októberi boldoggáavatásra készülő magyar szaléziakat.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak. Ez már érinti a 2012-2013-as tanévben végző nyolcadikos, kilencedikes (ötosztályos gimnázium esetén tízedikes) diákokat is, akik a középiskola 9. 10. 11. (esetenként 12.) osztályában fogják teljesíteni ezt. A diákok választása önkéntes annyiban, hogy ki milyen fogadó helyszínen szeretné letölteni az 50 órát.
A Magyar Katolikus Karitász is részt vesz a rendkívüli időjárás és minden idők eddigi legnagyobb dunai árvizének katasztrófavédelmi és humanitárius szükséghelyzete miatt megalakított Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetésével működő szervezet összehangolja a segélyszervezetek munkáját, elkerülendő azt, hogy egy helyen a szükségesnél többen segítsenek, míg másutt nem jut segítség. A védelem szervezői a 11711711-22222222-es banki számlaszámra várják a segítő szándékúak adományait az árvízi veszélyhelyzet elhárítására és a bajba jutott emberek megsegítésére.
A Duna mentén napok óta fenyegető áradások miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire veszélyhelyzetet hirdettek. A Katolikus Karitász 50 millió forintot szabadít fel a katasztrófa alapjából az árvízi védekezési és mentési munkálatok támogatására. A Karitász érintett egyházmegyei szervezetei – köztük a Váci Egyházmegyei Karitász – állandó készültségben várják a riasztást és folyamatosan várják önkéntesek jelentkezését, akik részt tudnak venni a védekezésben. Az országos központ katasztrófa-különítménye és a Karitász önkéntesei szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a védekezési és mentési munkálatokat.

 <   1 ... 416 417 418 419 420 ... 433  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. június 1. csütörtök

Tünde

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMINKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.