Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Miután Mária megkapta Gábriel arkangyaltól a jó hírt, a Magnificat-ban prófétai módon megénekli az irgalmat, amellyel Isten kiválasztotta őt. A názáreti Szűz, József jegyese ily módon az Egyház tökéletes jelképévé válik, amely evangelizál, mivel ő az, aki a Szentlélektől szűz méhébe fogadta az Evangéliumot. A prófétai hagyományban, az irgalom valóban, már etimológiai szinten is szoros kapcsolatban van az anyaméhhel (rahamim), valamint azzal a nagylelkű, elkötelezett és hűséges jósággal (hesed), amely a rokoni és szülői kapcsolatokat jellemzi - írja többek között a Szentatya az alább olvasható levelében.
2016. január 24. és 31. között tartották a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12.000 küldött vett részt. A 10 fős magyar küldöttséget Erdő Péter bíboros, prímás, érsek vezette. Ferenc pápa videóüzenetben jelentette be, hogy 2020-ban Budapest lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne.
Idén 11. éve, hogy Árpád-házi Szent Margit ünnepe előtti estén, január 17-én, Varga András atya vezetésével csöndes imamenetre, engesztelő zarándoklatra indultak a salgótarjáni és a környező egyházközségek tagjai a Kápolna-hegyre, a szentről elnevezett kápolnához. Moys Gábor atya, kisterenyei templomigazgató és iskolalelkész gondolatai.
Ságújfalu.
„Az imádság, az összetartozás érzése, a közös élmények és a nehézségek együttes erővel való legyőzése” a titka Szent László Közösségnek, amely egy karácsonyi pásztorjátékból szerveződött színjátszó csoporttá. Tagjai öt egyházközség híveiből verbuválódtak össze. Öt év szolgálat után komoly lehetőséget kaptak. Egy pályázati felhívásra jelentkezve bekerültek az ország legjobb amatőr színi csoportjai közé, aminek köszönhetően márciusban a Nemzeti Színházban is bemutatkozhatnak.A „nagycsalád” vezetője, Dénes Katalin beszélt „Isten művének” múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
A Nógrád Megyei Hírlap riportja.
2015.december 13-án, dr. Stella Leontin kanonok, plébános megáldotta és megnyitotta a balassagyarmati Szentháromság Templomban az egy évre felállított szentévi kaput az "Irgalmasság Éve" tiszteletére.

 <   1 ... 428 429 430 431 432 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.