Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A IX. Váci Egyházmegyei Találkozó alkalmából képzőművészeti pályázatot hirdetünk hitünkkel kapcsolatban

Beadási határidő: 2013. június 14.
Beküldési cím: Római Katolikus Plébánia Pásztó, 3060 Múzeum tér 2.
Pünkösdhétfőn a Hont-Tsitári Kápolnánál az érsekvadkerti esperesi kerület papsága és hívei köszöntötték dr. Beer Miklós megyéspüspököt, püspökségének 10. évfordulóján.
2013. május 24.
Szügyben, Balassagyarmattól 5 km-re háromszintes plébánián, 17 fő részére táborozási lehetőség van.
Az épület a templomudvaron van, ami sátorozásra is alkalmas. A plébánia jól felszerelt konyhával és vizesblokkal rendelkezik, a községben pedig étkezési lehetőség is található.
A Palóc Fővárosban, Balassagyarmaton számtalan látnivaló mellett a város határában fürdő-tó és kirándulási lehetőségek adódnak.
Csesztve: Madách Múzeum, Szécsény: Ferences templom és kolostor, Hollókő, Drégely vára, Bánki tó, Ipolybalog: Szent Korona másolata, Ipolytarnóc: Őspark stb.
Jelentkezés: Rk. Plébánia, 2660 Balassagyarmat Rákóczi u.22.
Interjú Varga Lászlóval, a váci székesegyház karnagyával

Szinte minden egyházi főünnepen, jelentős szerepet vállal a püspöki szentmisék liturgiájában a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa. Idén azonban a pünkösdi ünnepi készület közben a kórus egy „saját” ünnepet is tartott: május 17-én, pénteken hét felnőtt énekes kapta meg az ismert kék énekkari ruhát, nyolc nagyobb gyermek pedig a fehér kórusruhát Dr. Beer Miklós megyéspüspöktől, az Országos Magyar Cecília Egyesület elnökétől. Idén először pedig, a Karolina Iskola ebben a tanévben elsős egyházzene-tagozatos kórusosztályának harmincegy kis énekese is „beöltözött”.
Az 1938-ban Budapesten megrendezett Eucharisztikus Világkongresszus 75. évfordulóján, egyházmegyei eucharisztikus kongresszust tartottak Vácott, az egyházmegye és a Stella Maris Alapítvány rendezésében, május 10-én és 11-én. A székesegyházat mindkét napon teljesen megtöltötték az egyházmegyéből és az ország különböző részeiből, papjaikkal együtt érkezett zarándokok, akik a Cancelláriumban imádásra kitett Oltáriszentség előtt ülve hallgatták az előadókat és a tanúságtevőket. A jelenlévő papok folyamatosan gyóntattak; pénteken egész éjszaka nyitva volt a templom az imádók előtt; éjfélkor Dr. Varga Lajos segédpüspök mutatott be szentmisét a zarándokoknak. Alább, a teljesség igénye nélkül, a konferenciabeszédekből idézünk föl pár gondolatot.

 <   1 ... 477 478 479 480 481 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 17. szerda

Rudolf

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Kafarnaumban így tanította Jézus a sokaságot: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Megmondtam nektek: Bár láttok engem, mégsem hisztek. Minden, amit az Atya nekem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.