Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa a Vatikáni Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy az 522 vértanú Krisztus szeretetének fegyvertelen prófétája volt. Boldoggáavatásuk a kegyelem rendkívüli eseménye.
2013. október 10.
A kórházi lelkigondozóknak különleges körülmények között is helyt kell állniuk. Ilyen volt, hogy a kistarcsai kórházban a névadó, Flór Ferenc születése napján nemcsak koszorúzási ünnepséget tartottak, hanem nagyszámú résztvevővel lecsófőző versenyt is.
2013. október 3-án, este 6 órakor a sződligeti Nagyboldogasszony templomban ünnepi szentmise keretén belül, Dr. Beer Miklós püspök atya újra megszentelte a nemrégiben felújított templomot. (fotók: Mente Média Misszió)
2013. október 7.
Hagyományosan, a Szent Főangyalok ünnepéhez legközelebb eső szombaton, azaz idén szeptember 28-án avatta fel Dr. Beer Miklós megyéspüspök a váci egyházmegye idén végzett akolitusait és lektorait a Szent Mihályról és a Nagyboldogasszonyról nevezett váci székesegyházban. Képeinken az avatás pillanatai.
A mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen olyan építkezés kezdődik, amely megújítja az épületegyüttest, miközben a nemzeti és a spirituális közösséget is erősíti - mondta Áder János köztársasági elnök a Nemzeti kegyhely felújítását jelképesen megkezdő alapkőletétel alkalmából tartott beszédében, október 3-án, csütörtökön, Szent Ferenc tranzitusának ünnepén. Ez alkalomból az ország több rendházából érkeztek ferences testvérek. A tranzitus ünneplését Magyar Gergely tartományfőnök vezette. Az alapkövet Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg, az ünnepségen résztvett Keresztes Szilárd hajdúdorogi emeritus görögkatolikus püspök, valamint, Erdő Péter bíboros képviseletében Székely János esztergomi segédpüspök.

 <   1 ... 488 489 490 491 492 ... 513  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. július 27. szombat

Liliána és Olga

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonlít ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett földjébe. Amíg azonban az emberek aludtak, eljött ellensége, konkolyt hintett a búza közé, aztán elment....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.06.22.
    A PAP, A FESTŐ ÉS AZ ÍRÓ: PROKOP PÉTER STÍLUSGAZDAG ÉLETMŰVE C. IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS
  • 2024.07.21.
    DÉL-DUNAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG NYÁRI TÁBORA
  • 2024.07.22.
    TÁPIÓMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
  • 2024.07.26.
    SZENT ANNA NAGYBÚCSÚ SZENTKÚTON
  • 2024.07.29.
    ZAGYVAMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG TÁBORA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.