Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Virágvasárnappal Egyházunk belép a nagyhét ünneplésébe, amelynek során megemlékezünk Jézus Krisztus szenvedéséről és kereszthaláláról. A nagyhetet és ezzel a negyvennapos nagyböjtöt a feltámadás örömünnepe zárja Húsvétkor. Vácon a virágvasárnapi szertartást dr. Varga Lajos segédpüspök vezette.
Az öngondoskodás és a fenntartható életmód elősegítése érdekében a Katolikus Karitász idén is elindítja Zöldellő kertek programját, mely az egész országot felölelő vetőmagosztással rászorulókat hivatott támogatni. A segélyszervezet 14,5 millió forint összértékben, tizennyolcféle vetőmagcsomagot oszt ki a kerttel rendelkező nélkülözőknek a zöldségtermesztés megkezdéséhez. A 2024-es szezonnyitó rendezvényre március 19-én került sor Szabadbattyánban, ahol Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspökelnöke adta át a vetőmagokat az arra rászorulóknak.
A hatvani Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai két egészségügyi versenyen értek el szép helyezést az elmúlt napokban, amelyekről Fehér Józsefné, az intézmény igazgatója tájékoztatott bennünket.
Dr. Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke a nagykátai Szent György plébániatemplomban szentmiseáldozatot mutatott be Lengyel Zsolt plébános-esperes koncelebrálásával és megáldotta az új szembemiséző fából készített oltárt és ambót. A nagykátai egyházközség már az áldást megelőző napokban imával és keresztúttal készült az ünnepi alkalomra.
Lenyűgözően szép kisfilm készült Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyről, amely bemutatja a hely egyedülálló természeti környezetét, benne a szent kúttal és forrásvizeivel, valamint a zarándoklatok világába is bepillanthatunk általa. Egyházmegyénk kiemelt jelentőségű és nagy hagyományokkal rendelkező kegyhelye, ahová számos plébánia és közösség zarándokol el a búcsúünnepek alkalmából.

 <   1 ... 4 5 6 7 8 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.