Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Május 18-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógus és katekéta, lelkipásztori segítő szakos hallgatói Nagykátára látogattak „Egy plébános egy napja” című programjuk keretében, aminek során végigkövették dr. Lengyel Zsolt plébános atya egy napját, aki többek között Nagykátán szolgál. Jancsovics Gréta és Darányi Zsuzsanna, szociálpedagógia szakos hallgatók beszámolóját olvashatják.
Bukarestben tartották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) családokért felelős püspökeinek és nemzeti referenseinek találkozóját május 8. és 10. között. Hazánkat Marton Zsolt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának elnöke képviselte.
Május 19-én került sor az Alsónémediben található Szegletkő Otthon átadására és megáldására. Fontos mérföldkő ez a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata számára; ez az első olyan intézményük ugyanis, mely pszichiátriai betegségben szenvedők számára nyújt ellátást. Az ünnepségen részt vett Marton Zsolt váci megyéspüspök, aki megáldotta a nemrégiben felújított épületet, valamint Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat vezetője és Jeszenszki Viktória, a Szegletkő Otthon vezetője.
Két mini bölcsődét áldott meg Dabason és Alsónémediben Marton Zsolt váci megyéspüspök május 19-én, melyek a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatának fenntartásában működnek. A Gólyafészek Mini Bölcsőde 14 gyermeket, míg a Napsugár Mini Bölcsőde 32 gyermeket tud fogadni. A rendezvényen részt vett Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat igazgatója, valamint Spanyiel Lili, a bölcsődék vezetője is.
Szászberek hívő közössége május 20-án, a templom felszentelésének 20. évfordulóját ünnepelte. Ebből az alkalomból látogatott el a helyi hívekhez Marton Zsolt váci megyéspüspök.

 <    1 2 3 4 ... 433  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. június 6. kedd

Cintia és Norbert

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.