Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Katolikus Szeretetszolgálat ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonába látogatott november 17-én Marton Zsolt váci megyéspüspök, aki a helyi Szentlélek-templomban mutatott be hálaadó szentmisét Izrael Pál plébánossal és Szabad Attila szertartó segédletével. 
A szertartáson részt vettek a társintézmények munkatársai: Dabasról, Jászberényből és Jászapátiból, továbbá a Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány kurátorai, akik egyben a lakók hozzátartozói, a környéken élő holland és belga önkéntes hallgatók, támogatók valamint az intézmény lakói és munkatársai.
November 18-án az Élni TELJESEN Jó! országos életvédelmi nap zárásaként a székesfehérvári bazilikában szentmisét mutatott be Marton Zsolt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke, váci megyéspüspök, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és számos pap koncelebrálásával. A szentmisén elköteleződtek a lelki adoptálást vállalók, ők kilenc hónapon át imádkoznak.
48 településről 58 közösségből érkeztek résztvevők az Országos Életvédelmi Napra, melyet Élni TELJESEN Jó! címmel rendeztek meg Székesfehérváron két helyszínen, a Szent István Művelődési Házban, a fiatalok számára pedig a Ciszterci Szent István Gimnáziumban november 18-án, szombaton. A konferenciát a Szent István-bazilikában bemutatott szentmise és szentségimádás zárta.
Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke áldotta meg a szuhai Kisboldogasszony templomot, 2023. november 19-én. A középkori épület a Modern Városok Program keretében újult meg.
Néhány héttel ezelőtt több váci templomban – a Hétkápolnában, a Barátok templomában, a Piarista templomban, a Fehérek templomában, a Regőczi kápolnában, az Irgalmas kápolnában és a Karolina kápolnában - toborzás indult egy váci plébániai karitászcsoport megalakítása céljából. A felhívásra ezekből a templomi közösségekből 24-en jelentkeztek karitatív szolgálatra, így 2023. november 7-én megalakult a Váci Szent Hedvig Plébániai Karitászcsoport.

 <    1 2 3 4 ... 468  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 2. szombat

Melinda és Vivien

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.