Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Három plébániaközösség - Kakucs, Inárcs és Alsónémedi - Kelemen Zoltán plébános atya vezetésével látogatott el Zakopaneba majd Krakkóba. Autóbusszal Alsónémediről az Ipolyság-i határátkelőn át vezető útvonalon értek Lengyelországba.
Végh Balázsné Kállai Magdolna rövidített írását adjuk közre.
November 13-án hálaadó szentmisével ünnepelte meg az albertirsai Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola fennállásának 30. évfordulóját. A szentmisét Csáki Tibor atya, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) lelki vezetője mutatta be, majd Farkas Zoltán igazgató köszöntötte a jelenlévőket, akik megtekinthették az iskola fotótörténeti kiállítását, valamint a diákok és tanárok ünnepi műsorát. Különlegesség, hogy az iskolában nem csupán egy napot, hanem egy egész hetet szenteltek a jubileumnak, így a hét során különböző közösségi programokban vehettek részt az intézmény diákjai és dolgozói.
Készítsünk angyalbatyut egy nehéz sorsú gyermeknek! Azért, hogy legyen ünnep a karácsony még több gyermeknek!

Hogyan tegyük?

Keressünk egy jó állapotban lévő, üres dobozt! Ezután döntsük el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az ajándékot.

Mit tegyünk a csomagba?

Bármit, aminek egy gyermek örülhet.

Csatlakozzunk minél többen!
November 10-én Marton Zsolt váci megyéspüspök megáldotta a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpont Jó Pásztor-kápolnáját. A rendezvényközpont részeként a kápolna elsősorban a lelkigyakorlaton résztvevők, zarándoklatra érkezők számára biztosít imádkozásra, szentmise bemutatására alkalmas helyet.
Idén Dr. Tóth Katalin gyermekorvos, az Abonyi Karitászcsoport vezetője vehette át a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) Szent Erzsébet rózsája díját. Kati nénivel nemrég interjút készítettünk, melyben mesélt a Karitászban végzett szolgálatról, családjáról, hitéről és szakmai hivatásának örömeiről is.

 <    1 2 3 4 5 ... 468  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 2. szombat

Melinda és Vivien

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.