Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Január 15. és 22. között rendezték meg idén az ökumenikus imahetet, melynek keretében világszerte imádkoztak a különböző felekezetek a krisztushívők egységéért, így történt ez Vácon is. Videós összefoglalónkban a záró istentiszteletbe pillanthatunk be, miközben lelki útravalót kapunk városunk papjaitól, lelkipásztoraitól.
A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei

A továbbképzés óraszáma: 30 óra

A képzés időtartama: 3 egymást követő nap

A képzés létszámkorlátos (min. 10, max. 18 fő)!
Közel két éve zajlik a Váci Nagyboldogasszony Székesegyház renoválása. A belső festészet és a freskók restaurálása mellett 2022 őszén kezdték meg a kupola laternájának felújítását, amelyet a tavalyi év decemberében be is fejeztek a szakemberek. A fotók segítségével megnézhetjük, milyen nagy változáson ment át a dóm tornyának külső felülete.
Január 22-én, az ökumenikus imahét zárónapján Marton Zsolt váci római katolikus püspök a Vác felsővárosi-kisváci református templomban megrendezett szertartáson tartott igehirdetést. A 2023. januári ökumenikus imahét mottója a „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” (Iz,1,17) volt. Az imahetet az elmúlt évekhez hasonlóan Vácon a református, baptista, evangélikus és katolikus lelkipásztorok közösen készítették elő és minden nap kölcsönösen hirdettek igét egymás felekezeteinek templomaiban.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Váci Egyházmegye által közösen működtetett diakónusképző intézet tájékoztató napra hívja a diakonátus iránt érdeklődőket február 4-én Máriabesnyőre, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házba.

 <    1 2 3 4 5 ... 412  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. február 9. csütörtök

Abigél és Alex

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal ismét magához hívta a népet, és így tanította őket: „Hallgassatok rám mindnyájan, és jól értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami kívülről jut az emberbe; hanem ami az emberből...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.