Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

”Íme, a szent keresztfa, rajta függött valaha a világnak váltsága.”

A Nagypénteki liturgia a váci Székesegyházban, a hagyományokat követve, csendes bevonulással kezdődött, majd a főpásztor a diakónusokkal leborult az oltár előtt, amelyet nagycsütörtökön minden díszétől megfosztottak. Az oltár most maga a Golgota: lélekben mi is odamegyünk a Golgotához, Jézus keresztjéhez.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pályázatot ír ki a budapesti Campus épületében található melegkonyha - étterem üzemeltetésére. 

A pályázat beadási határideje: 2018. április 30.
Adoro te devote (imádlak áhítattal)

Nagycsütörtök az Eucharisztia és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe, ezen a napon délelőtt a váci Székesegyházban Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatott be szentmisét. A szertartáson jelen volt Dr. Varga Lajos segédpüspök, az egyházmegye papsága, a Gödöllői Premontrei Szkóla, a Váci Székesegyházi Kórusiskola Fiúkórusa, több szerzetesrend képviselője, számos hívő, aki elkísérte papját az ünnepre.
Az alábbiakban Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök nyilatkozatát olvashatják a pásztói Mária szobrok könnyezéséről.
2018. március 27.
Hat évvel ezelőtt, még a „Misszió évében” indult el az a szép kezdeményezés, amely három falu híveit hívja közös keresztútra minden évben a virágvasárnapot megelőző szombaton. Sződ, Sződliget és Csörög katolikus hívei közül sokan válaszolnak évről évre a hívásra. Minden évben más-más község templomából indul a keresztút és a másik két falut is érintve ér véget egy szeretetvendégséggel.

 <   1 ... 352 353 354 355 356 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.