Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Ferenc pápa, a címben idézett szavait adta többek között útravalóul szentbeszédében a megyés főpásztor, azon az ünnepi szentmisén, amelyen áldozópappá szentelte Halász Péter és Kantár Norbert diakónust, és diakónussá Balogh László, Kovács György, Lovassy Attila és Maczák Tamás papnövendékeket. Alább röviden bemutatjuk az újonnan szentelteket, majd megtekinthetik a szentelésen készült képeket.
Jótékonysági hangversenyt rendeztek a váci Székesegyházban június 15-én este a nemrégiben megszervezett Eucharisztikus Kongresszus támogatására.
Vác: Árvízi látkép a Székesegyház tetejérőlMinden idők legnagyobb dunai árvize vonul le a napokban, hazánkban is próbára téve a folyó partján élő embereket és a védekezésben résztvevőket. Az árvízről percről percre értesülhetünk az írott és az elektronikus médiából; összefoglalónkban ezért csak a váci egyházmegyét érintő történésekről adunk röviden számot, főként a helyszínen készült fotókkal illusztrálva azt a példátlan méretű összefogást és helytállást, amelynek révén nagy, de viszonylag elviselhető mértékű anyagi kárral ugyan, de emberi áldozat nélkül átvészeltük ezt a természeti csapást.
Sándor István vértanúságának 60. évfordulóján, június 8-án délután 18 órai kezdettel ünnepi szentmisével emlékeztek a város szülöttéről a szolnoki plébániatemplomban - tudósít a szaleziak.hu. A szentmisét Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök mutatta be, a szentbeszédet don Pierluigi Cameroni, a szalézi rend egyetemes posztulátora mondta, aki Rómából érkezett, hogy tanácsaival, tapasztalataival segítse az októberi boldoggáavatásra készülő magyar szaléziakat.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak. Ez már érinti a 2012-2013-as tanévben végző nyolcadikos, kilencedikes (ötosztályos gimnázium esetén tízedikes) diákokat is, akik a középiskola 9. 10. 11. (esetenként 12.) osztályában fogják teljesíteni ezt. A diákok választása önkéntes annyiban, hogy ki milyen fogadó helyszínen szeretné letölteni az 50 órát.

 <   1 ... 353 354 355 356 357 ... 370  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 29. vasárnap

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.