Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

URUNK SZÜLETÉSE, KARÁCSONYI SZENTMISE VÁCON

December 25-én ünnepeltük Isten Fiának, Jézus Krisztusnak a megtestesült Igének földi születését a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. Aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.
Karácsonykor Jézus Krisztusnak - a megtestesült Igének – a Boldogságos Szűz Máriától való földi születését ünnepeljük. A római katolikus egyház szentmisékre e napon is - csakúgy, mint szilveszterkor és újévkor - várja a hívőket és az útkeresőket egyaránt. Az alábbiakban a székesegyház ünnepi miserendjét, illetve a többi váci templom éjféli miséit ismertetjük:
A szolnoki Hetényi Géza kórházban minden vasárnak meggyújtották az adventi koszorún a gyertyákat, így teremtve adventi hangulatot a kórház falai között. A karácsonyi készülődés ünnepélyességét a Tiszaparti Római Katolikus Általános iskola és Gimnázium énekkarának látogatása emelte, akik végigjárva az osztályokat karácsonyi énekeket éneketek a betegeknek.
Csodálatosan szép ünnep volt vasárnap este a mogyoródi Szent Mihály templomban.
Falka József SDB szerzetesre, áldozópapra, kántorra, zeneszerzőre emlékeztünk születésének 100. évfordulója alkalmából.
Ebben az évben rendhagyó módon valamennyi hittanos tanuló szüleinek karácsonyi üdvözletet küldött Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök.

 <   1 ... 373 374 375 376 377 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 16. kedd

Csongor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: „Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.