Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa a Vatikáni Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy az 522 vértanú Krisztus szeretetének fegyvertelen prófétája volt. Boldoggáavatásuk a kegyelem rendkívüli eseménye.
2013. október 10.
A kórházi lelkigondozóknak különleges körülmények között is helyt kell állniuk. Ilyen volt, hogy a kistarcsai kórházban a névadó, Flór Ferenc születése napján nemcsak koszorúzási ünnepséget tartottak, hanem nagyszámú résztvevővel lecsófőző versenyt is.
2013. október 3-án, este 6 órakor a sződligeti Nagyboldogasszony templomban ünnepi szentmise keretén belül, Dr. Beer Miklós püspök atya újra megszentelte a nemrégiben felújított templomot. (fotók: Mente Média Misszió)
2013. október 7.
Hagyományosan, a Szent Főangyalok ünnepéhez legközelebb eső szombaton, azaz idén szeptember 28-án avatta fel Dr. Beer Miklós megyéspüspök a váci egyházmegye idén végzett akolitusait és lektorait a Szent Mihályról és a Nagyboldogasszonyról nevezett váci székesegyházban. Képeinken az avatás pillanatai.
A mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen olyan építkezés kezdődik, amely megújítja az épületegyüttest, miközben a nemzeti és a spirituális közösséget is erősíti - mondta Áder János köztársasági elnök a Nemzeti kegyhely felújítását jelképesen megkezdő alapkőletétel alkalmából tartott beszédében, október 3-án, csütörtökön, Szent Ferenc tranzitusának ünnepén. Ez alkalomból az ország több rendházából érkeztek ferences testvérek. A tranzitus ünneplését Magyar Gergely tartományfőnök vezette. Az alapkövet Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg, az ünnepségen résztvett Keresztes Szilárd hajdúdorogi emeritus görögkatolikus püspök, valamint, Erdő Péter bíboros képviseletében Székely János esztergomi segédpüspök.

 <   1 ... 377 378 379 380 381 ... 402  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. november 28. hétfő

Stefánia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy pogány százados járult eléje, és így szólt: „Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik.” Jézus így felelt: „Megyek és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.