Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Most már valóban közeledik a nyár, hozza az észak-duna menti ifjúsági régió friss programjait is. Április 27-én, tehát most szombaton útra kel az észak-dunás kis csapat, és a tervek szerint beveszi Verőce és Nógrád erdeit. :) Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének megismerkedni közösségünkkel, vagy akik csak szeretnének túrázni egy jó társasággal!
Egyházunknak is remek lehetőség az Ifjúsági Közösségi Szolgálat!
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak. A Közösségi Szolgálat bevezetése remek lehetőség Egyházunk számára a társadalom felé való nyitásra, továbbá szemléletformálásra. A közösségiségnek és a szociális érzékenységnek nemcsak kultúráját, hanem spiritualitását is megéreztethetjük a hozzánk érkezőkkel.
"A köznevelési törvény 46§ (5) bekezdése rendelkezik arról, hogy 2013. szeptember 1-től az elsőtől a nyolcadik évfolyamig (...) az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre azzal, hogy a térítésmentes tankönyvellátást első alkalommal a 2013/2014. tanévben az első évfolyamra beiratkozott minden tanuló számára, ezt követően felmenő rendszerben kell biztosítani."

Az iskolai hit - és erkölcstanoktatáshoz azokat a tankönyveket lehet választani, amik szerepelnek az alább olvasható tankönyvjegyzéken.
Több mint kétszáz kis missziós gyűlt össze szüleikkel, nagyszüleikkel és testvéreikkel április 13-án a Máriabesnyői Bazilika előtti téren. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a hosszúra nyúlt hűvös, esős idő ezen a napon eltűnt és verőfényes napsütés, igazi tavaszi, feltámadási hangulat uralkodott.
A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány meghirdeti 2013-ban a
VIII. Nemzetközi Gyermekrajz vándorkiállítást óvodáskortól középiskolás korig.
TALÁLKOZÁSOK AZ IRGALMAS JÉZUSSAL,
JÓ EMBEREKKEL!
címmel!

 <   1 ... 380 381 382 383 384 ... 393  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. október 5. szerda

Aurél

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát. Ekkor egyik tanítványa arra kérte: „Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait.” Jézus erre így szólt...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.