Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

24 órás szentségimádásba kezdtek augusztus 29-én du. 4 órakor Balassagyarmaton, a Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában. A Szita Tamásné klinikai lelkigondozó által kezdeményezett adorációt megnyitó szentmisét Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, Timár Mihály szalézi atyával és Csák András balassagyarmati káplánnal.
Nem az összecsapás, a konfliktus kultúrája az, amely a népek körében és a népek között az együttélést építi, hanem a találkozás, a párbeszéd kultúrája: ez a béke egyetlen útja - hangsúlyozta Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala előtti beszédében. A Szentatya ezúttal nem a nap evangéliumát, hanem az aktuálpolitika súlyos kérdéseit elemezte, és felszólította a szíriai konfliktusban érintetteket: tegyék le a fegyvert és hagyják, hogy a béke iránti vágy vezesse őket. Elhatároztam - jelentette ki a pápa - hogy szeptember 7-ére, Mária, a Béke Királynője születésnapjának vigíliájára az egész Egyház számára böjt- és imanapot hirdetek meg Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért.
2013. szeptember 2.
Ma megjött az ősz. Igaz ugyan hogy meteorológiailag már tegnap, elsején elkezdődött; az is igaz, hogy csillagászatilag majd csak huszonegyedikén fog; mégis: ezen a szélességen az ősz az első tanítási napon érkezik meg véglegesen és visszavonhatatlanul. Legyen az ember óvodás vagy nyugdíjas; diák, tanár vagy szülő – aki egyszer átél­te, többé nem felejti azt a reggelt.
Pietro Parolin érseket nevezte ki a Vatikáni Államtitkárság élére a Szentatya. Parolin érsek - aki jelenleg még venezuelai apostoli nunciusi hivatalában van - Tarcisio Bertone bíborost váltja, aki 2006-tól fogva töltötte be az államtitkári tisztséget.
2013. augusztus 29.
"Mindenkiben van egy Isten alakú űr, melyet csak Isten tud betölteni." - Farkas László atyával, az egyházmegyei ifjúsági referenssel beszélgettünk az országos keresztény ifjúsági rendezvényről, az egyházmegyés identitásról és a fiatalokról.

 <   1 ... 381 382 383 384 385 ... 402  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. november 30. szerda

Andor és András

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.