Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Kedves Testvéreim!
1. Az evangélium elmondja: «Jézus bejárt minden várost és falut... Amikor látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült. „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés” – mondta akkor tanítványainak. – „Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz”» (Mt 9,35-38).
Vác Város Önkormányzatának áprilisi ülésén többek között kitüntető címekről is döntöttek a képviselők. A „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” díj egyéni kategóriájában a kitüntetést Gyurcsán Csabáné dr. Arnóthfalvy Judit, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója nyerte el – tájékoztatta a Váci Hírnököt Fördős Attila polgármester.
Április 27-én ünnepélyes keretek között, a püspöki szentmisét követően avatták fel a szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvodát. Galériánkat és beszámolónkat folyamatosan frissítjük.
Szentté nyilvánította XXIII. János és II. János Pál pápát Ferenc pápa vasárnap Rómában. Ez az első eset, hogy egyszerre két pápát kanonizáltak; és arra sem volt még példa, hogy a szentté avatási szertartáson két pápa legyen jelen. A szentté avatási szentmisén XVI. Benedek emeritus pápa, 150 bíboros, 1500 püspök és a világ minden tájáról érkezett 6000 pap; két tucat államfő, illetve uralkodó, tíz kormányfő és számos miniszter, összesen 93 ország delegációja vett részt. A magyar delegációt Áder János köztársasági elnök vezeti, a küldöttségben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviseli a kormányt. Orbán Viktor miniszterelnök magánemberként zarándokolt Rómába. A vaciegyhazmegye.hu hírösszefoglalója.
Huszonegy darabból állt a Váci Egyházmegyei Könyvtár ősnyomtatvány-állománya. Legalábbis ennyiről tudtak, amíg tavaly, egy restaurálás során, le nem bontották Pázmány Péter Acta et decreta Synodi Dioecesanae Strigoniensis (Pozsony, 1629) című kötet borítóját képező pergamenlapot, amelyet középkori kézirattöredéknek véltek. Csakhogy Boros István tudományos főmunkatárs munkája révén bebizonyosodott, hogy a jó állapotban megmaradt lap nem más, mint Gutenberg híres, ún. 42 soros Bibliájának 2. kötetéből a 310. folio, amely a Jelenések könyvének első fejezeteit tartalmazza, Szent Jeromos bevezetőjével.

 <   1 ... 381 382 383 384 385 ... 418  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. március 26. vasárnap

Emánuel

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.