Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetésben részesült Miklós János címzetes esperes, nyugalmazott plébános valamint Medgyes Tibor és Kmety Zsolt diakónusok. Szeretettel gratulálunk minden díjazottnak!
Balogh László váci egyházmegyés pap januárban végezte el a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés házasság- és család-lelkigondozó szakirányú továbbképzését. Vele beszélgetett a Magyar Kurír munkatársa arról, hogy a két év alatt megszerzett ismeretekkel miként tudja segíteni a hozzá forduló párokat, családokat. Az újabb évfolyam szeptemberben indul, a képzésre április másodikáig lehet jelentkezni.
Március 10-én, vasárnap dr. Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg a nagykeresztúri katolikus templomot, amelynek építkezését a Modern Városok Program keretében fejezték be 2023-ban. A liturgikus eseményről a nool.hu tudósítását adjuk közre.
Március 7-én, csütörtökön új időszaki kiállítás nyílt a Váci Egyházművészeti Gyűjteményben Kortárs megállók: elveszett stációk nyomában címmel. A nagyböjti és húsvéti tematikájú tárlat apropóját egy táborfalvi keresztút elveszett stációi adták, amelyeket a Váci Piarista Gimnázium 11. évfolyamos diákjai alkottak újra. A megnyitón beszédet mondott Koncz Kinga, a Váci Egyházművészeti Gyűjtemény igazgatója, de az alkotásokat készítő diákok is jelen voltak felkészítő tanárukkal, Győrffy-Kovács Adriennel együtt.
Ferenc pápa január közepén megnyitotta az imádság évét és kérte a híveket, hogy 2024-et az imádságnak szenteljék. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban szerettek volna eleget tenni a pápa kérésének, így egy egész munkanapot végig imádkoztak a kórház falain belül. Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó klinikai lelkigondozók beszámolója olvasható.

 <   1 ... 2 3 4 5 6 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát,

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.