Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

2015. szeptember 8.
Az Isteni Üdvözítő Nővérei (Szalvátor Nővérek) szomorú szívvel, de a jó Isten akaratában megnyugdva tudatják, hogy
Nagy Mária, Andrea nővért
életének 90. szerzetesi fogadalamainak 72. évében,
2015. szeptember 7-én Isten és az emberek hűséges szolgálatában megélt,
gazdag szerzetesi élet után Budapesten
magához szólította az Úr.

GYÁSZJELENTÉS MELLÉKELVE
A képen: a Vatikáni Pavilonnál Msgr. Mario Delpini milánói püspök, Msgr. Bernard Barsi monakói érsek, valamint a Váci Székesegyház énekesei.
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után, augusztus 23-án, vasárnap visszaadta lelkét Teremtőjének Szekeres Mihály atya. Temetését Dányban tartották augusztus 31-én. Az Egyházmegye közleményét és utolsó szolgálati helye, Újhatvan online újságjának gyászjelentését közöljük:
Az augusztus 20-án a Szent István napi ünnepség 18 órakor kezdődik a Szt. István szobornál, ezért a szokásos 18 órai ünnepi szentmise a székesegyházban elmarad.
A szegények és hátrányos helyzetűek felkarolásáért és az oktatásügyben kifejtett tevékenysége elismeréseként, Szent István király és az államalapítás ünnepe alkalmából, Magyar Érdemrend Középkeresztje Polgári Tagozat kitüntetésben részesült dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. A kitüntetést Áder János Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át megyés főpásztorunknak augusztus 19-én, szerdán, a Parlamentben. Alább hírösszefoglalónkat olvashatják.

 <   1 ... 399 400 401 402 403 ... 455  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. szeptember 23. szombat

Tekla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor egyszer a városokból nagy tömeg gyűlt Jézus köré, ő ezt a példabeszédet mondta nekik: „Kiment a magvető magot vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett; ott eltaposták, és az égi madarak felcsipegették....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.