Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

2024. március 5.
A Tilma a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány pályázatot hirdet "Béke és szeretet a Földön" és "Szent Pál szeretethimnusza - Igazi szeret"  címmel. A beküldött alkotásokat három korosztályban bírálja el a zsűri: 5-10 évesek, 10-15 évesek, valamint 15-18 évesek között.

Mindkét pályázat beküldési határideje 2024. március 24.
Tizenegy évvel ezelőtt, február 28-án hunyt el Regőczi István katolikus pap, aki egész életét az árva gyerekek segítésének szentelte. Az atya több száz hadiárváról gondoskodott, Pesterzsébeten és Vácon gyermekotthont alapított, megjárta a rettegett Andrássy út 60. zárkáját, raboskodott a kistarcsai internálótáborban, mégis kitartott elhatározása mellett: akárhol szolgált, támasza maradt a nehéz sorsú embereknek. A nevét viselő alapítvány jelenleg több mint 1300 olyan gyermeknek segít, aki édesanyját vagy édesapját a koronavírus-járvány miatt veszítette el. 
2024. február 27.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán a végidőről elmélkedtek az idei teológiai konferencián, melyet idén február 24-én rendeztek meg hagyományosan, „A végidő teológiája” címmel. Alább a Főiskola honlapján megjelent beszámolót közöljük.
2024. február 27.
Február 3-án megtartották a nagykátai egyházközségi katolikus bált és farsangot, a helyi Művelődési Központban, ahol a fiatal és idősebb vendégeket és családokat tartalmas programmal várták a szervezők. A nagykátai plébániaközösség beküldött beszámolóját adjuk közre a bálról.
Két váci Kolping szervezésű programra szeretnénk felhívni a figyelmet. Megtartották az Első Kolping Dunakanyar Ifjúsági Napot Vácon, ahol vendégek voltak az esztergomi és gödöllői Kolping családok fiataljai. A nap mottója „Az ember igazán a szíve szerint értékelhető” volt. Valamint csatlakoztak a Házasság hetéhez a váci Alsó- és Felsővárosi Plébánia szervezésének keretében. A programokról részletesebben alább olvashatnak.

 <   1 ... 3 4 5 6 7 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.