Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSÉLŐ KÖVEK 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Egyetlen uralkodóháznak nincs annyi szent tagja, mint az Árpád-háznak. Márpedig Európát a szentek "teremtették meg", és ebben hatalmas része volt a Kárpát-medencében született, vagy máshonnét ide származott szenteknek - emlékeztetett Dr. Pálos Frigyes őrkanonok, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója csütörtökön a Credo-házban, ahol bemutatták Csáky Pál felvidéki magyar politikus, író Csend és lélek, valamint Dunajszky Géza Kínterhes évek című, nemrég megjelent könyvét.
Január 19-én emlékezünk meg a vándorló és menekült emberekről, s ezáltal arról a sokrétű problémahalmazról amely és sok embernek okoz szenvedést a mai világban is. Ferenc pápa tavaly augusztusban kelt levelét a világnap alkalmával teszi közzé az Egyház.
Szentmisét celebrált vasárnap Dr. Beer Miklós megyéspüspök a "málenkíj robot"-ra elhurcoltak emlékére tartott ünnepi megemlékezésen, a kismarosi római katolikus templomban.
Vasárnap, az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa bejelentette: február 22-én, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén konzisztóriumot tart, melynek során 16 új bíborost kreál. A testület új tagjai a világ 12 nemzetéhez tartoznak, így képviselik a római egyház és a világ minden részén jelen lévő helyi egyházak közötti szoros egyházi kapcsolatot. A pápa, érdemeik elismeréséül, ugyancsak bíborossá nevez ki három nyugalmazott érseket.
Vízkereszt ünnepét, amelyet eddig január 2. és 8. közti vasárnap tartottunk Magyarországon, az idei évtől január 6-án ünnepeljük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezen a napon a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.

 <   1 ... 505 506 507 508 509 ... 535  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. október 22. kedd

Előd

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.