Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

HARASZTI CUKOR-SZIGET címmel nyílt állandó kiállítás Vácott az Értéktárban.
Ünnepélyes keretek között, de nagyon bensőséges, családi hangulatban rendezték meg április 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap a Váci Kolping Egyesület jubileumi rendezvényét Vácott.
Most már valóban közeledik a nyár, hozza az észak-duna menti ifjúsági régió friss programjait is. Április 27-én, tehát most szombaton útra kel az észak-dunás kis csapat, és a tervek szerint beveszi Verőce és Nógrád erdeit. :) Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének megismerkedni közösségünkkel, vagy akik csak szeretnének túrázni egy jó társasággal!
Egyházunknak is remek lehetőség az Ifjúsági Közösségi Szolgálat!
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak. A Közösségi Szolgálat bevezetése remek lehetőség Egyházunk számára a társadalom felé való nyitásra, továbbá szemléletformálásra. A közösségiségnek és a szociális érzékenységnek nemcsak kultúráját, hanem spiritualitását is megéreztethetjük a hozzánk érkezőkkel.
"A köznevelési törvény 46§ (5) bekezdése rendelkezik arról, hogy 2013. szeptember 1-től az elsőtől a nyolcadik évfolyamig (...) az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre azzal, hogy a térítésmentes tankönyvellátást első alkalommal a 2013/2014. tanévben az első évfolyamra beiratkozott minden tanuló számára, ezt követően felmenő rendszerben kell biztosítani."

Az iskolai hit - és erkölcstanoktatáshoz azokat a tankönyveket lehet választani, amik szerepelnek az alább olvasható tankönyvjegyzéken.

 <   1 ... 495 496 497 498 499 ... 508  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. június 26. szerda

János és Pál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.06.22.
    A PAP, A FESTŐ ÉS AZ ÍRÓ: PROKOP PÉTER STÍLUSGAZDAG ÉLETMŰVE C. IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS
  • 2024.06.27.
    TITKOS TÜZEK - KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
  • 2024.06.29.
    JUBILEUMI RÉGI ZENEI NAPOK VÁCON
  • 2024.06.30.
    AZ IPOLYMENTI NAGYBOLDOGASSZONY KÖZÖSSÉG IFJÚSÁGI TÁBORA
  • 2024.06.30.
    GYALOGOS ZARÁNDOKLAT A MINDENKOR SEGÍTŐ SZŰZ MÁRIA FORRÁSHOZ - BALASSAGYARMATI CEFERINO KÖZÖSSÉG
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.