Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» PROGRAMOK »

II. ANNA-JOACHIM KONFERENCIA
2023. november 23.
vissza »

A szent várakozás tárgyi emlékei a népi kultúrában címmel szerveznek kiállítást Ladóczki Vilmos gömöri gyűjtő gyűjteményéből, a Jánossy Képtárban, Balassagyarmaton 2023. november 25. és 2024. január 22. között.

A tárlatot megnyitja 2023. november 25-én, szombaton 17 órakor Harangozó Imre néprajzkutató, az Ipolyi Arnold Népfőiskola alapító elnöke.
December 3-án szeretnénk megemlékezni minden fogyatékkal élő emberről, különösen azokról, akik azért szenvednek, mert háborús helyzetekben élnek vagy a harcban megrokkantak.
A fogyatékkal élők világnapját az ENSZ 1992-ben vezette be, hogy elősegítse a fogyatékkal élők ügyeinek megértését, és hogy konkrét támogatást nyújtson a fogyatékkal élő személyek méltóságának, jogainak és jólétének előmozdításához.
Az idei esztendőben december 3-án, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak. Az Úr eljövetelére készülünk az előttünk álló négy hetes időszakban.  Szent várakozás lesz ez, ami megelőzi a Megváltó érkezését. Várakozunk azért, hogy a karácsony titka megérlelődjön bennünk, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent.
December 6-án, szerdán 18 órától adventi gyűjtést és jótékonysági estet tart az ÉrMe Vác Klub a PüspökVác Rendezvényközpontban. Az évről évre megrendezett gyűjtés idén a 777blog.hu oldal javára történik, hogy a keresztény médium a továbbiakban is fennmaradhasson, működhessen. A jótékonysági estre bárki regisztrálhat, minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Mária fogantatásától kezdve mentes volt az áteredő bűntől. E hittételt ünnepeljük december 8-án.

A Szeplőtelen Fogantatásról szóló dogmát Boldog IX. Piusz hirdette ki 1854. december 8-án, majd 1857. szeptember 8-án megáldotta és felszentelte a Szeplőtelen Fogantatás szobrát a római Piazza di Spagnán.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 3. vasárnap

Ferenc és Olívia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.