Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

ÉLŐ ADÁSBAN CELEBRÁL SZENTMISÉT MARTON ZSOLT VÁCI MEGYÉSPÜSPÖK
2020. március 22.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

2021. október 20-án ünnepelte a bátonyterenyei Szent II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola fennállásának 10. évfordulóját. Az ünnep alkalmából Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a kisterenyei Szent István vértanú templomban.
A szentmisét követően a jubileumi ünnepség az iskola épületében folytatódott.
A hét szentje sorozatban Beer Miklós püspök atya emlékezik vissza Szent II. János Pál pápára.
2021. október 12.
Kategória: Egyéb videók
Életvédő Szakmai Napot tartott a Váci Egyházmegye és az MKPK Családügyi Bizottsága hitoktatóknak, családreferenseknek, lelkipásztoroknak és minden olyan világinak, akik elkötelezettek az élet védelme mellett és szeretnének tenni is ezért.

A nap előadásainak, szakmai beszélgetéseinek a fókuszában ezúttal az abortusz állt, amely hazánkban és a világban komoly gondokat okoz lelki, egészségügyi, gazdasági szempontból is.

A rendezvényt Marton Zsolt püspök nyitotta meg emlékeztetve a résztvevőket, hogy hálát adhatunk azért, hogy itt lehetünk, mert a fogantatásunkat követően szüleink igent mondtak ránk. Jakab apostol levelét idézve „Legyetek megvalósítói az Igének, és ne csak hallgatói, különben magatokat csaljátok meg.” javasolta a hallgatóknak, hogy a szakmai napon elhangzó előadások és tapasztalatok valóban mindenkit lehetőségei szerint cselekvésre ösztönözzenek.
Október 3-án ünnepelték a kisváci Regőczi-kápolna felszentelésének 75. évfordulóját. A jubileum alkalmából tartott szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök celebrálta, a szentbeszédet Máthé György címzetes prépost, esperes atya mondta. Beszédében visszaemlékezett Regőczi Istvánnal, az Isten vándorával kapcsolatos emlékeire, felidézve a második világháború alatt árván maradt gyermekek védelmezőjének alakját.
Az ünnepi eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, akik idén májusban létrehoztak egy alapítványt a Covid-járvány következtében árván maradt gyermekek megsegítésére. Az alapítvány névadójául Regőczi István atyát választották.
A hét szentje sorozatban Beer Miklós püspök atya elmélkedik Assisi Szent Ferencről, a ferences rend alapítójáról.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. október 26. kedd

Dömötör

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egy alkalommal így beszélt a néphez az Isten országáról: „Mihez hasonlít az Isten országa? Mihez is hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz. Az ember fogja, és elveti kertjében. Ott felnő, és nagy fává lesz. Az ég...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.