Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

ÉLŐ ADÁSBAN CELEBRÁL SZENTMISÉT MARTON ZSOLT VÁCI MEGYÉSPÜSPÖK
2020. március 22.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

Kim Taegon Szent András és Csong Haszang Szent Pál koreai vértanúk, Korea védőszentjei.
Liturgikus emléknapjuk: szeptember 20.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róluk.
Szeptember 7-én regionális és egyházi sajtómunkatársak járták körbe a felújítás alatt álló váci Székesegyházat, hogy a megújult kupolafreskót és a szentélyben helyreállított eredeti barokk architektúra-festést megcsodálják. A nagy érdeklődésnek örvendő sajtóbejárást Marton Zsolt váci megyéspüspök, dr. Varga Lajos segédpüspök és Erdei Gábor vezető restaurátor tartotta.
A fiatal egyre inkább próbálgatja a szárnyait, önállóságát. A leválás a szülőkről egészséges és természetes folyamat. Eleinte a szabadság örömét éli meg a gyermek és talán a szülő is, fontos azonban, hogy maradjon élő a kapcsolatuk! Új formában, a kölcsönös felelősséget megőrizve törekedjünk arra, hogy az elhagyás ne cserbenhagyás legyen! A szülők és a gyermekek továbbra is kísérjék egymást imáikkal, legyen közös idejük, amikor továbbra is megosztják egymással gondjaikat, örömeiket!
A Boldogságos Szűz Mária szent nevét ünnepeljük szeptember 12-én. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget. A győzelmet Szűz Mária közbenjárásának tulajdonították.
A hét szentje sorozatban dr. Tanczik Balázs atya elmélkedik róla.
Idén június 17-én szentelte pappá Szabó Gábort Marton Zsolt megyéspüspök Vácon, a Barátok templomában. Gábor hosszabb útkeresés után talált rá a papi hivatásra, korábban tanárként dolgozott, és ahogy fogalmazott, két évbe telt, míg igent tudott mondani Isten hívására. Egyházmegyénk újmisés papja elmondja, kik segítették őt hivatáskeresésének útján, mit adott neki a papképzés, de örömmel beszél a veresegyházi központi plébánián eltöltött idejéről is, ahol a tavalyi évben átmeneti diakónusként szolgált. Megtudhatjuk, hogy miért választotta Péter apostol egyik legfontosabb megnyilvánulását jelmondatául, valamint, hogy milyen pap kíván lenni, és azt, hogy hogyan látja a Katolikus Egyház jövőjét. Gábor atya augusztus 1-jétől a Balassagyarmati Szentháromság Főplébánián káplán, szolgálatára kérjük Isten áldását!
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. szeptember 25. hétfő

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.