Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

ONLINE KATEKÉZIS - AZ EUKARISZTIÁHOZ ÖSSZEGYŰLT KÖZÖSSÉG
2020. május 23.
Kategória: Online katekézis
vissza »

2024-ben Sebők Sándor, fóti plébános kapta meg a Hit pajzsa kitüntetést, melyet azoknak az élő egyházi személyeknek ítélnek oda, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz, magyarságukhoz. Sándor atya mesélt nekünk a családi környezetéről, hivatásának útjáról, majd a fiatal papként végzett ifjúságpasztorációs tevékenységéről. Megtudhatjuk, hogyan kezdődtek a Nagymarosi Ifjúsági Találkozók, miként ismerkedett meg és szolgált együtt Sillye Jenő zenésszel, milyen indokokkal helyezték át egyik plébániáról a másikra, és mi adott neki erőt, hogy a nehéz időkben is kitartson.

A Verőcén, Csongrádon, Lajosmizsén, Abonyban, Újpesten, majd Fóton szolgáló pap mély hite, hivatástudata, gyermek – és emberszeretete a történeteket hallgatva világosan kirajzolódik előttünk. Sándor atya nemcsak a kommunista időkre, a jelenkor feladataira és kihívásaira is reflektál, ugyanakkor érezhetően derűvel, nyitottsággal néz a még rá váró feladatok elé.

Szívből gratulálunk Sándor atyának a kitüntetéshez, és hálát adunk áldozatos, odaadással végzett szolgálatáért, egész életéért!
Damiani Szent Péter püspök és egyháztanító. A szegényeket, rászorulókat mindig segítette, magát keményen fegyelmezte. Bencés szerzetes lett, remeteségbe vonult, de IX. István pápa Ostiai püspökké nevezte ki.
Liturgikus emléknapja: február 21.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róla.
Marton Zsolt váci püspök arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagyböjt különleges időszak, amikor Krisztusra figyelhetünk, és a személyes megtérésünk kerül előtérbe.
Boldog José Olallo Valdés kubai irgalmasrendi szerzetes. Az irgalmasság apostolának, a szegények atyjának is nevezik. Életét teljesen betöltötte az Irgalmasrend karizmája, a hospitalitás, azaz a betegek és szegények szolgálata.
Liturgikus emléknapja: február 12.
A hét szentje sorozatban Koncz Asztrik irgalmasrendi szerzetes elmélkedik róla.
Idén 17. alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, fontosságára és segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal küzdőknek.

A Váci Egyházmegyében a nyitó szentmisét Veresegyházon mutatta be Rolik Róbert atya, egyházmegyei családreferens.

A misében hálát adtak a házasság szentségéért és azért, hogy a házaspárok meghívást kaptak arra, hogy Isten szeretetéről tegyenek tanúságot. A szertartás során megáldották a jubiláns házaspárokat.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. február 25. vasárnap

Géza

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.