Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

ONLINE KATEKÉZIS - A TANÍTVÁNYSÁG
2020. június 2.
Kategória: Online katekézis
vissza »

2021. január 16. és 23. között rendezték meg az ökumenikus imahetet, melynek keretében világszerte imádkoztak a különböző felekezetek a krisztushívők egységéért. Az idei imaheti anyagot a közel-keleti keresztények állították össze „Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt" mottóval. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus rendezvénysorozaton Vácott az evangélikus, református, baptista és római katolikus egyház képviselői, hívei vettek részt.
Szent Sebestyén a katolikus egyház egyik legnépszerűbb szentje. Mint segítőszenthez fordultak hozzá pestis vagy más járvány idején. Liturgikus emléknapja január 20.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik Szent Sebestyénről.
2022. január 16-án, vasárnap este az evangélikus templomban kezdődött el az idei ökumenikus imahét Vácott, melynek központi igéjét a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa választotta Máté evangéliumából: "Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt!" A nyitó istentiszteleten Marton Zsolt váci megyéspüspök volt az igehirdető.
Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke meghívására január 14–15-én Vácott találkoztak az egyházmegyék családpasztorációs munkatársai – papok és házaspár segítőik –, hogy tapasztalatot cseréljenek egymással az elmúlt évben megvalósult programokról és segíteni tudják egymást evangelizációs céljaik megvalósításában.
A hét szentje sorozatban Csóka János pálos szerzetes elmélkedik Remete Szent Pálról.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. január 26. szerda

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.