Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

A HÉT SZENTJE - REMETE SZENT PÁL
2022. január 12.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

2021. január 16. és 23. között rendezték meg az ökumenikus imahetet, melynek keretében világszerte imádkoztak a különböző felekezetek a krisztushívők egységéért. Az idei imaheti anyagot a közel-keleti keresztények állították össze „Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt" mottóval. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus rendezvénysorozaton Vácott az evangélikus, református, baptista és római katolikus egyház képviselői, hívei vettek részt.
Szent Sebestyén a katolikus egyház egyik legnépszerűbb szentje. Mint segítőszenthez fordultak hozzá pestis vagy más járvány idején. Liturgikus emléknapja január 20.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik Szent Sebestyénről.
2022. január 16-án, vasárnap este az evangélikus templomban kezdődött el az idei ökumenikus imahét Vácott, melynek központi igéjét a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa választotta Máté evangéliumából: "Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt!" A nyitó istentiszteleten Marton Zsolt váci megyéspüspök volt az igehirdető.
Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke meghívására január 14–15-én Vácott találkoztak az egyházmegyék családpasztorációs munkatársai – papok és házaspár segítőik –, hogy tapasztalatot cseréljenek egymással az elmúlt évben megvalósult programokról és segíteni tudják egymást evangelizációs céljaik megvalósításában.
Huszár Attila egy informatikai kft. ügyvezető tulajdonosa, Marton Zsolt váci püspök szentelte állandó diakónussá Vácon 2021. június 19-én. Tanúságtételében felidézi felnőttkori megtérését, útkeresését és azt, hogyan talált rá a hívő közösségi életre és az egyházi szolgálatra.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. január 25. kedd

Pál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.