Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

A HÉT SZENTJE - SIENAI SZENT KATALIN
2021. április 29.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

A hét szentje sorozatban Balogh Péter Piusz premontrei szerzetes elmélkedik Szent Norbertről, a premontrei rend alapítójáról, a béke apostoláról.
Úrnapja alkalmából Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a váci Szent Anna piarista templomban. A szentmisén a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Székesegyházi Kórusiskola teljesített énekes szolgálatot. A főpásztor szentbeszédében arra buzdított, hogy az örömhír tanúságtevői legyünk és váltsuk életté Krisztus evangéliumát!
Pappá szentelésének 68. évfordulóján, az idén 93 éves Katona István püspök atyát kérdeztük családjáról, hűséges papi életútjáról, hivatásáról és az időskor ajándékairól.
Katona István 1989-1997 között váci segédpüspök volt, majd 85 éves koráig aktív püspökként szolgálta a híveket az Egri Egyházmegyében.
A hét szentje sorozatban Lovassy Attila atya elmélkedik Szent Johannáról, a foglyok, harcosok védőszentjéről, Franciaország patrónájáról.
Május 29-én a Ceferino Ház, a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs központja gyermeknapot és Boldog Ceferino emléknapot rendezett Szátokon. Marton Zsolt váci püspök szentmise keretében megáldotta Boldog Ceferino képét, amely a szátoki Mindenszentek-templomban kapott helyet. A gyereknapon részt vettek a Ceferino Ház hálózatának hat településéről gyerekek, családok, a környék papsága és a Ceferino Ház támogatóinak képviselői.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. június 14. hétfő

Vazul

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.