Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

"PÜSPÖKVÁC" NÉVEN ÚJ LÁTOGATÓ- ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONTOT ADTAK ÁT VÁCON
2023. április 25.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

Boldog Władysław Bukowiński lengyel katolikus pap, Kazahsztán apostola.
Liturgikus emléknapja: június 20.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róla.
Június 14-én hálaadó szentmisével zárta a 2023/2024-es tanévet a Váci Egyházmegye Hitoktatási Igazgatósága, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF).
A szentmisét követően – melyet Marton Zsolt megyéspüspök mutatott be a a váci Szent Anna piarista templomban – az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végzett pedagógusok vehették át elismeréseiket.
Hümpfner Erik Újhartyánban született, és az ottani Szent Borbála-plébánia közösségéhez tartozott. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen elvégezte a katekéta-lelkipásztori munkatárs szakot, és ezzel párhuzamosan 2014-től 6 éven át volt a Váci Egyházmegye hitoktatója, lelkipásztori munkatársa. Ezalatt az idő alatt óvodai és általános iskolai hitoktatással foglalkozott, az Ifjúsági Lelkészség keretein belül plébániai gyermekközösségek és ifjúsági közösségek szervezésével, képzések szervezésével, vezette a Dél-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösséget. Teológiai tanulmányait a PPKE Hittudományi Karán folytatta 2020–23 között. Marton Zsolt 2024. június 15-én szentelte pappá Vácon.
Papi jelmondata: "Mert én élek, és ti élni fogtok." (Jn 14,19)
Úrnapján Dr. Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be ünnepi szentmisét a váci Szent Anna piarista templomban. A szentmise végén az úrnapi körmenetre került sor.
Május 27-én szentmisével és ünnepséggel emlékeztek meg a Szent Család Katolikus Óvoda egykori és jelenlegi munkatársai és a szülők a 30 évvel ezelőtti alapításról. A Váci Egyházmegye 1994-ben vette át az intézmény fenntartói feladatait.

Ebből az alkalomból Marton Zsolt váci megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be a Vác-Deákvári Jézus Szíve Plébánia templomban több olyan paptestvérrel közösen, akik aktív részesei voltak az óvoda történetének. A szentmisén jelen voltak Vác Város Önkormányzatának képviselői, a fenntartó Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága főigazgatója dr. Puskás Balázs és munkatársai, Vác város oktatási intézményeinek képviselői, az óvoda dolgozói, szülők és gyermekek. A misén a zenei szolgálatot az Eucharist zenekar biztosította.

A szentmisét követően az ünnepség az óvoda udvarán folytatódott. A köszöntőket követően Dudás Sára az óvoda egykori növendéke mesét mondott, majd a nagycsoportosok leánykérő és a gyermeklakodalmas népi játékot mutattak be. Az ünnepség agapéval zárult.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. június 22. szombat

Paulina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM
LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.