Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

A HÉT SZENTJE - SZENT ZAKARIÁS ÉS ERZSÉBET
2023. november 8.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

Szent I. János pápa 523-tól 526-ig volt a keresztény egyház vezetője. Vértanúhalált halt Ravennában.
Liturgikus emléknapja: május 18.
A hét szentje sorozatban Dr. Lovassy Attila atya elmélkedik róla.
Boldog Salkaházi Sára vértanú, a Szociális Nővérek Társasága szerzetesnővére. A német megszállás idején, több mint 100 magyarországi zsidó megmentője.
Liturgikus emléknapja: május 11.
A hét szentje sorozatban Beer Miklós püspök atya elmélkedik róla.
Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok.
Liturgikus emléknapjuk: május 3.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róluk.
30 éves fennállását ünnepelte április 19-én a ceglédi Szent. Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az ünnepséget hálaadó szentmisével nyitották meg, majd az iskola tornatermében folytatódott a számos diákot felvonultató megemlékezés, mely változatos és tartalmas műsorral örvendeztette a jelenlévőket.
Az eseményen többek között részt vett Marton Zsolt váci püspök, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának küldöttei, valamint a testvériskolák képviselői.
Április 20-án, szombaton Vácon ünnepelte húsz éves fennállását a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata. Az Irgalmas Kórház kápolnájában megtartott ünnepi püspöki szentmisét követően a résztvevők a PüspökVác Rendezvényközpontban szakmai konferenciával folytatták a megemlékezést. A programra az ország több egyházmegyéjéből érkeztek kórházi lelkigondozók, önkéntesek, egészségügyi dolgozók.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 22. szerda

Júlia és Rita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.