Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSÉLŐ KÖVEK 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

A HÉT SZENTJE - SOLANO SZENT FERENC
2024. július 10.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

Borgia Szent Ferenc spanyol alkirályból lett jezsuita generális. A kegyúri pompát és fényűzést cserélte le aszketikus szolgálatra.
Liturgikus emléknapja: október 10.
A hét szentje sorozatban Szabó József László atya elmélkedik róla.
Szent Jeromos egyháztanító, bibliafordító. Neki köszönhetjük a mai fordítások alapját képező Vulgáta fordítást. A fordítók, a könyvtárosok, a levéltárosok és a régészek védőszentje.
Liturgikus emléknapja: szeptember 30.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róla.
A váci Székesegyház 2021–2024 között jelentős belső felújításon esett át, ennek részeként megújult a szentély, ahol egy új, kőből készült oltárt és felolvasóállványt (ambót) helyeztek el, valamint ezekkel harmonizáló új bútorzat is készült.
Pillantsunk be az átadás előtt álló székesegyház szentélyébe!

A belülről megújult székesegyházat 2024. október 6-án áldja meg Marton Zsolt váci püspök és ekkor szenteli fel az új oltárt. A székesegyházba ezt követően tér vissza a liturgikus élet és fogadja a látogatókat.
Páli Szent Vince a Misszióstársaság (Lazarista Rend) alapítója.
Liturgikus emléknapja: szeptember 27.
A hét szentje sorozatban dr. Lovassy Attila atya elmélkedik róla.
Marton Zsolt váci megyéspüspök szeretettel hívja az egyházmegye papságát és híveit és minden jószándékú érdeklődőt a felújított váci Nagyboldogasszony-székesegyház megáldására és új oltárának felszentelésére. Az ünnepi szentmise új időpontja: 2024. október 6. vasárnap 16 óra.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. október 22. kedd

Előd

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.