Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

Córdobai Szent Eulogius vértanú püspök. A 9. század elején született Córdoba egyik legelőkelőbb családjának fiaként. Papoknak és hívőknek egyaránt mintaképe volt önmegtartóztatásban, jámborságban és aszkézisben.
Liturgikus emléknapja: március 11.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik róla.

2024. március 2-án rendezte meg a Váci Egyházmegye Családközpontja az I. Egyházmegyei Családi Sportnapot Veresegyházon. A nevezhető csapatsportok, a futball és a pingpong mellett a család minden tagja találhatott magának programot. Szivacslabda, kézműveskedés várta a legkisebbeket, a nagyobbak sakkozhattak, valamint megismerkedhettek a tőrvívással is.

Ogilvie Szent János skót jezsuita szerzetes, vértanú. A skóciai katolikusüldözés idején ítélték halálra felségsértés miatt, mivel hű volt a pápához.
Liturgikus emléknapja: március 10.
A hét szentje sorozatban Szabó József László atya elmélkedik róla.

A fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor olasz, passzionista szerzetes. Nagy tiszteletet tanúsított a Fájdalmas Szűzanya iránt.
Liturgikus emléknapja: február 27.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedett róla.

2024-ben Sebők Sándor, fóti plébános kapta meg a Hit pajzsa kitüntetést, melyet azoknak az élő egyházi személyeknek ítélnek oda, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz, magyarságukhoz. Sándor atya mesélt nekünk a családi környezetéről, hivatásának útjáról, majd a fiatal papként végzett ifjúságpasztorációs tevékenységéről. Megtudhatjuk, hogyan kezdődtek a Nagymarosi Ifjúsági Találkozók, miként ismerkedett meg és szolgált együtt Sillye Jenő zenésszel, milyen indokokkal helyezték át egyik plébániáról a másikra, és mi adott neki erőt, hogy a nehéz időkben is kitartson.

A Verőcén, Csongrádon, Lajosmizsén, Abonyban, Újpesten, majd Fóton szolgáló pap mély hite, hivatástudata, gyermek – és emberszeretete a történeteket hallgatva világosan kirajzolódik előttünk. Sándor atya nemcsak a kommunista időkre, a jelenkor feladataira és kihívásaira is reflektál, ugyanakkor érezhetően derűvel, nyitottsággal néz a még rá váró feladatok elé.

Szívből gratulálunk Sándor atyának a kitüntetéshez, és hálát adunk áldozatos, odaadással végzett szolgálatáért, egész életéért!

 <    1 2 3 4 ... 231  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 17. szerda

Rudolf

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Kafarnaumban így tanította Jézus a sokaságot: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik soha. Megmondtam nektek: Bár láttok engem, mégsem hisztek. Minden, amit az Atya nekem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.