Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

Claver Szent Péter jezsuita misszionárius, pap. Az amerikai rabszolgákat szolgáló missziók védőszentje. A kolumbiai Cartagena kikötővárosban hirdette az evangéliumot az Afrikából behurcolt rabszolgák, az elesettek között.
Liturgikus emléknapja: szeptember 9.
A hét szentje sorozatban Szabó József László atya elmélkedik róla.

Dr. Szegedi Lászlót 1959-ben szentelték pappá Budapesten, papi jelmondata „Hűséges az Isten” (1Kor 10,13) lett. 1973-tól kezdve 2020-ig, nyugdíjazásáig Sülysáp–Tápiósüly plébánosa volt, de ma, 50 év után is jelen van és szolgálja a közösséget. Hálát adunk mindazokért a kegyelmekért, amelyekkel a Mennyei Atya megajándékozott bennünket László atya életén és szolgálatán keresztül és ezzel az interjúval idézzük fel életének néhány fontos pillanatát.

Lelkipásztori feladatokat látott el Izsákon, Tápiószelén, Tápiószecsőn, Cserhátszentivánon. Papi hivatásának középpontjában az Isten országának építése, a közösségépítés, az ifjúságpasztoráció és a munkatársnevelés álltak. Lelkipásztori tevékenysége az Oltáriszentség és a Szűzanya mély tiszteletéből táplálkozott. Gazdag életútjából fontos kiemelni, hogy az egyházmegye ifjúsági referenseként szolgálta a fiatalokat, az 1987-ben megszületett Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösségben kibontakozott karizmák által és indította el a regionális szervezésű ifjúságpasztorációt, amely országosan egyedülálló és ma már az egyházmegye teljes területét lefedi.

A Nógrád megyei Érsekvadkerten augusztus 27-én Marton Zsolt megyéspüspökkel hálaadó szentmisében ünnepelték meg a település 800 éves jubileumát. A szentmisét a hagyományos terményáldó körmenet követte. Érsekvadkerten két éven át készültek az évforduló megünneplésére.

A videóban megszólal Máthé György plébános és a közösség képviseletében Beke Zoltán.

Marton Zsolt megyéspüspök szentbeszédében utalt Szent Pál szavaira, miszerint Isten épülete vagyunk. Mi erre épülünk fel, mint lelki kövek – mondta a püspök. Mi vagyunk az Egyház, amely nem szép díszlet vagy szolgáltatóház akar lenni, hanem olyan közösség, amely a hagyományait megtartva életet visz tovább és tevékeny a pásztor körül. Egyházmegyénk új jelmondata is ezt fejezi ki: Együtt építjük. Együtt építjük Istennel és egymással. Ebben a közösségben mindenkinek helye van: a pap mellett az akolitusnak, kántornak, sekrestyésnek, gondnoknak és minden templomba járó és közösséget építő híveknek, akik élő kövei a helyi közösségnek és az egész Egyháznak. – mondta a főpásztor az ünneplő híveknek.

Limai Szent Róza Dél-Amerika első kanonizált szentje. Napjaiból olykor tizenkét órát töltött imádsággal vezekelve, lelkigyakorlatait kézimunkával váltogatta. Kertészek, hímzők védőszentje. Peruban és a latin-amerikai országokban augusztus 30-án tartják ünnepét, s ez egy munkaszüneti nap a tiszteletére.
Liturgikus emléknapja: augusztus 23.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik a misztikus szentről.

Szent Maximilian Kolbe lengyel ferences rendi minorita szerzetes. Auschwitzban vértanúhalált halt, miután önként jelentkezett egy halálra ítélt családapa helyett az éhségbunkerbe.
Liturgikus emléknapja: augusztus 14.
A hét szentje sorozatban Beer Miklós püspök atya elmélkedik róla.

 <    1 2 3 4 ... 223  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. szeptember 23. szombat

Tekla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor egyszer a városokból nagy tömeg gyűlt Jézus köré, ő ezt a példabeszédet mondta nekik: „Kiment a magvető magot vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett; ott eltaposták, és az égi madarak felcsipegették....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.