Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Online katekézis »

Az online katekézissorozat 57. részében Káposztássy Béla atya elmélkedik az Eukarisztiához összegyűlt közösségről.

Az online katekézissorozat 56. részében Dúl Géza atya elmélkedik az egyház egyetemességéről.

Az online katekézissorozat 55. részében Hugyecz Balázs diakónus beszél Boldog Charles de Foucauld atyáról.

***

Szentté avatják Foucauld atyát – Kanonizációs dekrétumokat hagyott jóvá a pápa

Ferenc pápa május 26-án kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencián a pápa dekrétumok közzétételét hagyta jóvá, ezek öt csoda, két vértanúság és egy hősies erénygyakorlás elismerését tartalmazzák.

Elismerik a Boldog César de Bus atyának, a Keresztény Tanítás Atyái kongregáció (doktrináriusok rendje) alapítójának tulajdonított csodát. César de Bus 1544-ben született a franciaországi Cavaillonban és 1607-ben Avignonban halt meg.

Elismerik a Boldog Charles de Foucauld atyának tulajdonított csodát. Charles de Foucauld Strasbourgban született 1858-ban és az algériai Tamanrassetben halt meg 1916-ban.

Elismerik a Boldog Maria Domenica Mantovani nővérnek, a Szent Családról nevezett Kisnővérek Intézete társalapítójának és első elöljárójának tulajdonított csodát. Maria Domenica Mantovani az olaszországi Castelletto di Brenzonéban született 1862-ben és ott is halt meg 1934-ben.

Elismerik az Isten szolgája Michael McGivney egyházmegyés papnak, a Kolumbusz Lovagok rendje alapítójának (The Knights of Columbus) tulajdonított csodát. Michael McGivney az egyesült államokbeli Waterbury városban született 1852-ben és Thomaston városában halt meg 1890-ben.

Elismerik Isten szolgálója Pauline-Marie Jaricot nővérnek, a Hitterjesztés Tanácsa és az Élő Rózsafüzér Műve alapítójának tulajdonított csodát. Pauline-Marie Jaricot Lyonban született 1799-ben és ott is halt meg 1862-ben.

Elismerik Isten szolgái Simeone Cardon és öt társa, a közép-olaszországi Casamari ciszterci kongregáció szerzeteseinek vértanúságát, akiket hit elleni gyűlöletből öltek meg 1799 májusában.

Elismerik Isten szolgája Cosma Spessotto olasz ferences szerzetes vértanúságát, akit a hit elleni gyűlöletből öltek meg El Salvadorban 1980-ban.

Elismerik Isten szolgája Melchior-Marie-Joseph de Marion-Brésillac prusai püspök, az Afrikai Missziós Társaság alapítójának hősies erényeit. Melchior-Marie-Joseph de Marion-Brésillac 1813-ban Franciaországban született és a nyugat-afrikai Sierra Leone fővárosában, Freetownban halt meg 1859-ben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Az online katekézissorozat 54. részében Gáspár István atya elmélkedik a szentségimádásról.

Az online katekézissorozat 53. részében Hugyecz Balázs diakónus beszél a pappá válás útjáról.

 <    1 2 3 4 5 ... 14  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 2. szombat

Melinda és Vivien

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.