Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Püspöki üzenetek »

Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete az idősebb testvérekhez.

Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete az egyházmegye hitoktatóihoz.

A jelenleg kialakult veszélyhelyzetben a nevelés sajátos módon, az online világában zajlik. Marton Zsolt váci megyéspüspök az egyházmegye hitoktatóihoz, pedagógusaihoz szóló videó üzenetben arra buzdította a hitre nevelőket, mint munkatársait, hogy a rájuk bízott gyermekek - akik különösen is fogékonyak a digitális világban – otthonaiba, mindennapjaikba, családjukba vigyék be Krisztus szeretetét és a húsvét örömét. Tartsanak ki a nehézségekben, legyenek egységben főpásztorukkal, kollégáikkal és rábízottjaikkal, így haladva tovább a krisztusi úton.

 

Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete a nagyhétre.

Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete az egyházmegye diakónusaihoz.

Marton Zsolt váci megyéspüspök úgy határozott, hogy a jelenlegi járványhelyzetben minden héten videó üzeneten keresztül nyújt bátorítást az egyházmegye valamelyik szolgálattevő közösségének. Szavait első alkalommal paptestvéreihez intézte.

A főpásztor együttérzéséről és támogatásáról biztosította az egyházmegye papságát. Idézett a papi szolgálatról és életről szóló II. Vatikáni Zsinat PRESBYTERORUM ORDINIS kezdetű dekrétumból „a hívők között, hogy egy testté szerveződjenek, „amelyben más a szerepe minden tagnak” (Róm 12,4) egyeseket szolgává tett, hogy a hívők közösségében felszentelésük folytán hatalmuk legyen áldozatot bemutatni és bűnöket megbocsátani, s hogy Krisztus nevében az emberek javára nyilvánosan is gyakorolják a papi hivatalt”. Ennek megfelelően a pap elsődleges feladata a hivatását beteljesíteni: mindenkinek hirdetni Isten igéjét és az Áldozatot bemutatni.

Megerősítette az atyákat abban, hogy szolgálatuknál fogva értékesek, és habár hívek jelenléte nélkül mutatják be az Áldozatot, szentmiséjük érvényes, mindezt tegyék hívő közösségük javára. Az igehirdetésnek találják meg azt az elektronikus formáját, amellyel minél szélesebb körben eljuttathatják Isten üzenetét. Végül azt tanácsolta a megyéspüspök, mivel a közösségi programok szünetelésével több szabadidejük lett az atyáknak – mélyüljenek el hitükben, olvassanak teológiai irodalmat, lelkipásztori tevékenykedésüket pedig igyekezzenek, amikor lehetséges, online formában gyakorolni. A rájuk bízott híveiket keressék és bíztassák, hogyha vége lesz ennek a nehéz helyzetnek megújult hittel tudjanak együtt örülni Krisztus Egyházában.

Lejegyezte: Bölönyi Gabriella

Megtekinthető: 

 <   1 ... 2 3 4  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. szeptember 23. csütörtök

Tekla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.