Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISEREND
EGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

2021. április 23.
Kategória: Egyéb videók
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik Szent Györgyről, az egyik leghíresebb katonaszentről, aki a gonosz lélek elleni küzdelem példaképévé vált.

2021. március 15-én magas rangú állami kitüntetésben részesült több, a Váci Egyházmegyéhez kötődő, köztiszteletben álló személy is.
A Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora; a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Uzsalyné Dr. Pécsi Rita, az AVKF docense, valamint a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Wettstein József piarista szerzetes, a Váci Piarista Rendház házfőnöke is. A váci és a budapesti Piarista Gimnázium tanára a teremtett világ matematikai absztrakciók és hit általi megismerésére ösztönző több évtizedes, elhivatott pedagógusi munkája, valamint az Országos Ökumenikus Diákfilmszemle megalapításában vállalt szerepe elismeréseként kapta a díjat.

Szeretettel várja leendő elsőseit a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2021/22-es tanévre. Jelentkezés, beiratkozás 2021. április 14-től folyamatosan. További információ a www.karolinavac.hu oldalon, vagy a 06 27/814-162
és 06 30/4628-678 telefonszámokon érhető el.

Krisztus feltámadt! - Valóban feltámadt!
Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadásának ünnepén Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a Váci Székesegyházban.

Nagyszombaton az esti vigília-szertartásával kezdetét veszi a Katolikus Egyház legnagyobb ünnepe, a Húsvét, amely a kereszténység örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre. A Váci Székesegyházban Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be a húsvéti vigília-szertartást, a szentbeszédet Varga Lajos váci segédpüspök mondta.

 <    1 2 3 4 ... 75  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. május 13. csütörtök

Imola és Szervác

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.