Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

A fiatal egyre inkább próbálgatja a szárnyait, önállóságát. A leválás a szülőkről egészséges és természetes folyamat. Eleinte a szabadság örömét éli meg a gyermek és talán a szülő is, fontos azonban, hogy maradjon élő a kapcsolatuk! Új formában, a kölcsönös felelősséget megőrizve törekedjünk arra, hogy az elhagyás ne cserbenhagyás legyen! A szülők és a gyermekek továbbra is kísérjék egymást imáikkal, legyen közös idejük, amikor továbbra is megosztják egymással gondjaikat, örömeiket!

 

A Boldogságos Szűz Mária szent nevét ünnepeljük szeptember 12-én. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget. A győzelmet Szűz Mária közbenjárásának tulajdonították.
A hét szentje sorozatban dr. Tanczik Balázs atya elmélkedik róla.

Idén június 17-én szentelte pappá Szabó Gábort Marton Zsolt megyéspüspök Vácon, a Barátok templomában. Gábor hosszabb útkeresés után talált rá a papi hivatásra, korábban tanárként dolgozott, és ahogy fogalmazott, két évbe telt, míg igent tudott mondani Isten hívására. Egyházmegyénk újmisés papja elmondja, kik segítették őt hivatáskeresésének útján, mit adott neki a papképzés, de örömmel beszél a veresegyházi központi plébánián eltöltött idejéről is, ahol a tavalyi évben átmeneti diakónusként szolgált. Megtudhatjuk, hogy miért választotta Péter apostol egyik legfontosabb megnyilvánulását jelmondatául, valamint, hogy milyen pap kíván lenni, és azt, hogy hogyan látja a Katolikus Egyház jövőjét. Gábor atya augusztus 1-jétől a Balassagyarmati Szentháromság Főplébánián káplán, szolgálatára kérjük Isten áldását!

Claver Szent Péter jezsuita misszionárius, pap. Az amerikai rabszolgákat szolgáló missziók védőszentje. A kolumbiai Cartagena kikötővárosban hirdette az evangéliumot az Afrikából behurcolt rabszolgák, az elesettek között.
Liturgikus emléknapja: szeptember 9.
A hét szentje sorozatban Szabó József László atya elmélkedik róla.

Dr. Szegedi Lászlót 1959-ben szentelték pappá Budapesten, papi jelmondata „Hűséges az Isten” (1Kor 10,13) lett. 1973-tól kezdve 2020-ig, nyugdíjazásáig Sülysáp–Tápiósüly plébánosa volt, de ma, 50 év után is jelen van és szolgálja a közösséget. Hálát adunk mindazokért a kegyelmekért, amelyekkel a Mennyei Atya megajándékozott bennünket László atya életén és szolgálatán keresztül és ezzel az interjúval idézzük fel életének néhány fontos pillanatát.

Lelkipásztori feladatokat látott el Izsákon, Tápiószelén, Tápiószecsőn, Cserhátszentivánon. Papi hivatásának középpontjában az Isten országának építése, a közösségépítés, az ifjúságpasztoráció és a munkatársnevelés álltak. Lelkipásztori tevékenysége az Oltáriszentség és a Szűzanya mély tiszteletéből táplálkozott. Gazdag életútjából fontos kiemelni, hogy az egyházmegye ifjúsági referenseként szolgálta a fiatalokat, az 1987-ben megszületett Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösségben kibontakozott karizmák által és indította el a regionális szervezésű ifjúságpasztorációt, amely országosan egyedülálló és ma már az egyházmegye teljes területét lefedi.

 <   1 ... 2 3 4 5 6 ... 102  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 3. vasárnap

Ferenc és Olívia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.