Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

30 éves fennállását ünnepelte április 19-én a ceglédi Szent. Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az ünnepséget hálaadó szentmisével nyitották meg, majd az iskola tornatermében folytatódott a számos diákot felvonultató megemlékezés, mely változatos és tartalmas műsorral örvendeztette a jelenlévőket.
Az eseményen többek között részt vett Marton Zsolt váci püspök, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának küldöttei, valamint a testvériskolák képviselői.

<

Április 20-án, szombaton Vácon ünnepelte húsz éves fennállását a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata. Az Irgalmas Kórház kápolnájában megtartott ünnepi püspöki szentmisét követően a résztvevők a PüspökVác Rendezvényközpontban szakmai konferenciával folytatták a megemlékezést. A programra az ország több egyházmegyéjéből érkeztek kórházi lelkigondozók, önkéntesek, egészségügyi dolgozók.

Szent Janka (Gianna Beretta Molla) olasz orvos, négygyermekes édesanya. Az orvosok, az édesanyák és a meg nem született magzatok védőszentje.
II. János Pál pápa 2004-ben avatta szentté.
Liturgikus emléknapja: április 28.
A hét szentje sorozatban Dömötör-Hollik Erzsébet, a Váci Egyházmegyei Családközpont munkatársa elmélkedik róla.

A Váci Egyházmegyei Családközpont meghívására április 17-én az egyházmegyébe érkezett „A meg nem született gyermek” szobra, valamint "Az élet szent" c. Szent Janka-vándorkiállítás.
A szobor a magzatvesztésen és az abortuszon átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet.
A vándorkiállítás Gianna Beretta Molla olasz orvosnő, négygyermekes édesanya életét mutatja be fotók és idézetek segítségével. Veresegyházon a Szentlélek-templomban szentmisét követően nyitották meg a kiállítást, amely a szoborral együtt szeptemberig bejárja majd a Váci Egyházmegyét. A kiállítás alkalmat ad az elmélyülésre és az imára is.
Gianna Beretta Molla (1922-1962) gyermekorvosként dolgozott, elkötelezett, vallásos életet éltek családjával. Negyedik terhessége alatt rosszindulatú daganatot távolítottak el a méhéből. Az édesanya saját élete feláldozásának árán vállalta a műtétet és ragaszkodott gyermeke életének megmentéséhez. II. János Pál pápa 2004-ben avatta szentté, Szent Janka néven emlékezünk rá minden év április 28-án. Az édesanyák, az orvosok és a meg nem született
magzatok védőszentje.
szentjanka.hu

Április 13-án hálaadó szentmise keretében ünnepelték meg Dunakeszi főplébániájának felújítását. A plébánia épülete a dunakeszi katolikus egyházközségek közösségi tere lesz. A szentmisét dr. Varga Lajos váci segédpüspök celebrálta, az ünnepségen részt vett többek között Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, valamint a történelmi egyházak képviselői is.
A plébánia közösségeiről és programjairól a keszikat.hu oldalon tájékozódhatnak!

 <   1 ... 2 3 4 5 6 ... 111  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. július 15. hétfő

Henrik és Roland

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.