Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

A Nógrád megyei Érsekvadkerten augusztus 27-én Marton Zsolt megyéspüspökkel hálaadó szentmisében ünnepelték meg a település 800 éves jubileumát. A szentmisét a hagyományos terményáldó körmenet követte. Érsekvadkerten két éven át készültek az évforduló megünneplésére.

A videóban megszólal Máthé György plébános és a közösség képviseletében Beke Zoltán.

Marton Zsolt megyéspüspök szentbeszédében utalt Szent Pál szavaira, miszerint Isten épülete vagyunk. Mi erre épülünk fel, mint lelki kövek – mondta a püspök. Mi vagyunk az Egyház, amely nem szép díszlet vagy szolgáltatóház akar lenni, hanem olyan közösség, amely a hagyományait megtartva életet visz tovább és tevékeny a pásztor körül. Egyházmegyénk új jelmondata is ezt fejezi ki: Együtt építjük. Együtt építjük Istennel és egymással. Ebben a közösségben mindenkinek helye van: a pap mellett az akolitusnak, kántornak, sekrestyésnek, gondnoknak és minden templomba járó és közösséget építő híveknek, akik élő kövei a helyi közösségnek és az egész Egyháznak. – mondta a főpásztor az ünneplő híveknek.

Limai Szent Róza Dél-Amerika első kanonizált szentje. Napjaiból olykor tizenkét órát töltött imádsággal vezekelve, lelkigyakorlatait kézimunkával váltogatta. Kertészek, hímzők védőszentje. Peruban és a latin-amerikai országokban augusztus 30-án tartják ünnepét, s ez egy munkaszüneti nap a tiszteletére.
Liturgikus emléknapja: augusztus 23.
A hét szentje sorozatban Rolik Róbert atya elmélkedik a misztikus szentről.

Szent Maximilian Kolbe lengyel ferences rendi minorita szerzetes. Auschwitzban vértanúhalált halt, miután önként jelentkezett egy halálra ítélt családapa helyett az éhségbunkerbe.
Liturgikus emléknapja: augusztus 14.
A hét szentje sorozatban Beer Miklós püspök atya elmélkedik róla.

Szent Filoména ókori keresztény vértanú szűz. A Korfu szigetén született görög királylány 13 évesen halt vértanúhalált Rómában.
Liturgikus emléknapja: augusztus 11.
A hét szentje sorozatban Szabó Gábor atya elmélkedik róla.

Liguori Szent Alfonz teológus, egyháztanító, a redemptorista rend megalapítója, a katolikus erkölcsteológia egyik legjelentősebb alakja.
Liturgikus emléknapja: augusztus 1.
A hét szentje sorozatban Szabó József László atya elmélkedik róla.

 <   1 ... 3 4 5 6 7 ... 102  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 3. vasárnap

Ferenc és Olívia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.