Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

Urbán Gábor, akolitusAz idei év szeptemberétől a kismarosi Kafarnaum-háznak, a Váci Egyházmegye előkészítő szemináriumának tagja a monori születésű Urbán Gábor.
Civilként kezdett teológiát hallgatni, aktív szerepet töltött be az egyházmegye ifjúsági irodájában és szülővárosának plébániai közösségeiben. Később hitoktatóként és lelkipásztori munkatársként volt jelen több település életében.
Egykori plébánosa, Paszternák Tamás meghívására kezdte el az akolitusképzést, amelynek eredményeként néhány hete Marton Zsolt megyéspüspök akolitussá avatta. Gábornak szívügye az ifjúságpasztoráció és a közösségépítés. Hosszas út vezetett addig, hogy a papi szolgálatra való meghívásra igent mondjon, de a Jóisten lépésről lépésre vezette, és most is vezeti.

2020. szeptember 26-án a váci székesegyházban Marton Zsolt váci megyéspüspök lektorokat és akolitusokat avatott. A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. szeptember 29-i adásában az újonnan avatott világi szolgálattevőkkel beszélgettünk meghívásukról, a képzés felemelő pillanatairól, a közösség fontosságáról és az akolitushivatásról.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020.szeptember 15-i adásában elsőként a kórházlelkészek őszi lelkinapjára, majd a Történelmi Emlékhelyek Napja rendezvénysorozat váci eseményére látogatnak el.
  1. A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói és önkéntes beteglátogatói idén is szép számmal gyűltek össze Dr. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész vezetésével lelki és szakmai napjuk alkalmából. A szentmisét követően tartalmas előadásokkal gazdagodhattak a résztvevők.
  2. Augusztus 29-én, a „Történelmi Emlékhelyek Napja” alkalmából Vácott, a Ligetben is gazdag programmal várták az érdeklődőket a helyi szervezők. A Hétkápolna kegytemplom, a honvéd emlékmű, a források varázslatos környezete nagyon fontos szakrális-, történelmi-, kulturális- és természeti helyszín. Az esemény keretében számos érdekes előadás hangzott el többek között a váci csatákról, a Liget természetvédelmi értékeiről vagy a Kegytemplomról. A programon közreműködött Török Máté gitáros-énekes, Dobos Levente népzenész, valamint a Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. szeptember 1-i adásában Marton Zsolt váci megyéspüspökkel beszélgettünk kinevezése első évfordulóján. Kérdeztük az eltelt időszakról: a főpapi szerepről a jelen korban, a missziós plébániák ügyéről, a papi áthelyezésekről, más egyházmegyei aktualitásokról és a jövőbeni terveiről.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 18-án
  1. 1. A Váci Egyházmegye ifjúsági régiói munkájának gyümölcse és csúcsa a nyári tábor, melyet régiónként rendeznek meg. A táborok a lelki programok mellett játékos vetélkedőkre és sportolásra is lehetőséget kínálnak a fiataloknak. A központi téma ebben az évben az Eucharisztia volt. Idén a Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség táborában jártunk Máriabesnyőn.
  2. 2. A Mária Út Egyesület az augusztusi 1Úton zarándoknapját idén a világ testi-lelki egészségéért ajánlotta föl. A közös imádkozás és gyaloglás sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, és a mai széthúzó világban átélhetik az egységet, mely hatalmas lelki erővel bír. Ebbe a csodálatos imaláncba kapcsolódtak be a Vác környéki települések hívei is, hogy együtt imádkozzák végig a napot és közös szentmisén vegyenek részt a nap végén a Váci Székesegyházban.

 <    1 2 3 4 ... 43  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 22. szerda

Júlia és Rita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.