Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 4-én

1. Idén huszonötödik alkalommal szervezték meg Palócföld egyik legnagyobb és leglátványosabb közösségi rendezvényét, a palóc búcsút Balassagyarmaton. Az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be Turai János plébános atya koncelebrálásával. A szertartás részeként a megyéspüspök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét is. A Szent Anna-napján ünnepelt Palóc búcsú szervezőinek az a szándéka, hogy Szent Anna kultuszát ápolják, a néphagyományt őrizzék és az összetartozás érzését erősítsék.

2. Ünnepélyesen átadták a Benczúr Gyula Rajziskolát a Nógrád megyei Benczúrfalván, Benczúr Gyula festőművész halálának századik évfordulóján. A Pro Arte et Natura Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával építette fel az intézményt, ahol a művészeti oktatás és tehetséggondozás mellett alkotóház is működik. A rajziskolát Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke áldotta meg.

3. Júliusban került sor Bercelen a Szent Damján egyházi könyvtár megnyitójára és megáldására. A kezdeményezésről Hulitka Róbert plébános atyát kérdeztük.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. július 21-i adásában Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt kérdezték a nyugdíjazása óta eltelt időszakról. Beszélt többek között az általa létrehozott Szent Ferenc Szegényei Alapítványról, a karanténidőszak tapasztalatairól, videóblogjáról, jövőbeni terveiről.

1. 2020. június 20-án a váci székesegyházban ünnepélyes szentmise keretében Marton Zsolt váci megyéspüspök Hugyecz Balázst áldozópappá, valamint Fazakas Zsoltot állandó diakónussá szentelte. Az újonnan szentelt diakónussal beszélgettünk.
2. A Filharmónia Magyarország negyedik alkalommal rendezte meg Vácott a Régi Zenei Napokat július 4-től 11-ig, melyen a barokk zene gyöngyszemei kerültek a középpontba.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV új adásában bemutatjuk Hugyecz Balázs újmisés atyát, valamint az egyházmegyei katolikus iskolák és nevelési intézmények évzáró Te Deum-án készült riportunkat tekinthetik meg.

Pünkösd - Digitali - Adománybolt - Joelcafe

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök hívek jelenlétében ünnepi szentmisét mutatott be pünkösdvasárnap a váci székesegyházban. Püspök atya pünkösdöt a húsvéti öröm beteljesedésének nevezte. Homíliájában az ünnep kialakulásáról, történetiségéről és jelentőségéről elmélkedett.

2. Idén is megrendezésre került az egyházmegye ifjúsági összrégiós találkozója, de ezúttal a járványhelyzet miatt digitális találkozó formájában. A közös lelki készület a nyári táborokra, az imádság, a szentmise, az előadások megtekintése, azok kiscsoportos feldolgozása és a közös játék mind online valósult meg.

3. A Váci Egyházmegyei Karitász Hattyú utcai Adományboltja a korlátozások feloldásával június 2-án újra kinyithatott. Az elmúlt időszakról és az új lehetőségekről beszélgettünk Fieszl Csaba karitászigazgatóval.

4. Torma Joel atya, Vác-Alsóváros káplánja, a koronavírus-járvány miatt kialakult karantén időszakában indította el virtuális kávézóját, amely online felületen biztosít lehetőséget lelki segítségnyújtásra, vagy egy kötetlen beszélgetésre. Az online kávézóról szerzett tapasztalatairól és az egyház közösségi oldalakon való jelenlétéről kérdeztük az atyát.

 <    1 2 3 4 5 ... 43  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 27. hétfő

Hella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus megkérdezte: „Miért mondasz engem jónak?...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.