Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

Püspöki szentmise hazánkért és az egész világért - Hitoktatók szakmai napja - Megemlékezés a kistarcsai internálótábor mártírjairól

1. Március 15-én Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmise keretében imádságos fölajánlást végzett a váci székesegyházban Isten segítségét kérve a váci egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a Covid-19 koronavírus-járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

2. Sok program és rendezvény maradt el a kormányzati intézkedéseket követően. A Váci Egyházmegyei Hitoktatók Szakmai Napjára szombaton került sor, rendhagyó formában. A 200 fős rendezvényt két nap alatt kellett átszervezni úgy, hogy a jelentkezők megkapják a legfontosabb információkat. Végül az interneten került lebonyolításra a szakmai nap. Tornay Gábor hitoktatási igazgatót vasárnap délután kerestük meg, hogy az elkövetkező időszak terveiről kérdezzük.

3. 2020. március 1-jén Kistarcsán szentmisét mutatott be Marton Zsolt váci megyéspüspök az egykori internálótáborban szenvedőkért és az áldozatokért, a bűnök bocsánatáért és a sebek gyógyulásáért. Az internálótáborban több katolikus pap is szenvedett, köztük boldog Meszlényi Zoltán püspök, Regőczi István és a még ma is élő Brusznyai József atya. A megemlékezésen és engesztelő imán részt vett Radnóti Zoltán főrabbi, Eszlényi Ákos evangélikus és Riskó János református lelkész is.

 

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. március 3-i adása
  1. Krisztusban vagyunk közösségben! Láttuk, hallottuk, tanúságot teszünk! címmel missziós nagyböjti felkészülést hirdetett a monori katolikus közösség. Az idei nagyböjtöt egy belső megújulásnak szentelik liturgikus alkalmakkal és programokkal. A nyitó, ünnepi szentmisét követően Marton Zsolt váci megyéspüspök nyitotta meg Kruchió László virágdizájner kiállítását a monori plébánia kerengőjében és belső udvarán, aki a kereszt, a szenvedés szimbólumain meditálva szeretné közelebb hozni a látogatókhoz hitük misztériumát.
    2. A Váci Egyházmegyei Ifjúsági lelkészség február elején tartotta a Kovászoló, vagyis az egyházmegyei ifjúsági közösségszervező- és vezetőképző soron következő képzési alkalmát. A 3 napos programba építették be az Ipolymente ifjúsági találkozót, ahol a képzésben résztvevő fiatalok élesben is kipróbálhatták az addig tanultakat.

A Fokoláre Mozgalom jubileumi ünnepsége és a megszentelt élet ünnepe Mátraverebély-Szentkúton

1. Száz évvel ezelőtt, 1920. január 22-én született Chiara Lubich. A Fokoláre Mozgalom alapítója a 20. század azon személyiségeinek egyike, akinek tanítása több millió embernek segített életre váltani az evangéliumi parancsot: „Szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket!” A „focolare” olasz szó családi tűzhelyet jelent, utalva arra a bensőséges közösségre, amelyet a kölcsönös szeretet hív életre, és amely az egység előfeltétele.
Magyarországon is megemlékeztek születésének 100. évfordulójáról a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A hálaadó szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.
2. A megszentelt élet napján, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a váci egyházmegyei szerzetesek Mátraverebély-Szentkútra zarándokoltak, hogy együtt adjanak hálát hivatásukért.

2020-ban január 19. és 26. között rendezték meg az ökumenikus imahetet, melynek keretében világszerte imádkoztak a különböző felekezetek a krisztushívők egységéért. Minden imahétnek van jellegzetessége, 2020-ban az imaheti anyagot a máltai keresztények állították össze „…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…” (ApCsel 28,2) mottóval. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus rendezvénysorozaton Vácott az evangélikus, református, baptista és római katolikus egyház képviselői, hívei vettek részt.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. január 21-i adásában a James Mallon atyával készült beszélgetést hallgathatják meg, akinek Egyház-felújítás – A megújulás kézikönyve című hiánypótló kötete szeptember végén jelent meg a Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában. James Mallon kanadai katolikus pap igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy a plébániák az evangelizációra nyitott, növekvő közösséggé formálódjanak.

 <   1 ... 3 4 5 6 7 ... 43  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. július 15. hétfő

Henrik és Roland

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.