Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

ZENÉS ÉVZÁRÓ ÖSSZEFOGLALÓ

1. December 25-én Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a székesegyházban.
Zenei szolgálatot teljesített a székesegyház Szent Cecília kórusa, szólót énekelt Kristofori Ferenc énekművész, orgonán közreműködött Kiss Ágoston, vezényelt Varga László, a székesegyház karnagya.
2. A Váci Egyházmegyei Karitász minden évben meghirdeti a "Tárjátok ki a szíveteket!" c. programját. Munkatársaik karácsony közeledtével most is eljuttatták nagylelkű testvéreink összegyűlt adományait a rászorulók részére. Riportfilmünkben egy nógrádi falucskában jártunk.
3. Az elmúlt esztendő végén volt Vácon a hagyományos Cecília-hangverseny, melyet "telt házzal" tartottak meg a székesegyházban. Közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, énekelt a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola. A koncert fővédnöke Marton Zsolt megyéspüspök volt.
Öt művel idézzük most fel a hangverseny zenei élményét.

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök karácsonyi gondolatai
2. Idén negyedik alkalommal tartották meg a Nógrád megyei Karancsságon a "Szeretet utca" elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az egyházközség a helyi Bárka karitászcsoporttal karöltve készítette elő és bonyolította le Oláh Borbála lelkipásztori munkatárs vezetésével. Az advent harmadik vasárnapján rendezett program egyben evangelizációs lehetőség, ahová a falu teljes közösségét meghívják, és amelyet kézműves vásárral és agapéval egészítenek ki. A jókedvű együttlétet adventi gyertyagyújtás, szentmise, tanúságtétel, a helyi gyermekek műsora, valamint családi vetélkedők tették valódi karácsonyváró örömünneppé.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2019. december 10-i adása

1. Dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök és Nemes György piarista szerzetes-tanár vehette át idén a néhai Migazzi Kristóf püspök, örökös kormányzó szellemi és építészeti hagyatékának méltó gondozása céljával életre hívott Migazzi Alapítvány díját.
A váci Credo-házban rendezett díjátadó ünnepség bevezetéseként a vendégek megtekinthették Szalay Ákos Migazzi-díjas építésznek a Migazzi-hagyatékból ízelítőt adó vetített képes előadását.
Az előadást követően Bartos Ferenc korábbi polgármester, a díjadományozó alapítvány kuratóriumi elnöke méltatta az idei esztendő két Migazzi-díjasát, és természetesen Marton Zsolt megyéspüspök is köszöntötte a kitüntetetteket.
A díjak átadása után az ünnepi esemény egy korábbi Migazzi-díjas, az idén elhunyt Pálos Frigyes atya, a Váci Egyházmegyei Múzeum újjáélesztője, néhai igazgatója életműve előtt tisztelgő reprezentatív emlékkönyv bemutatójával zárult.
2. Pappá szentelésének 60. évfordulóját ünnepelte Szegedi László sülysáp-tápiósülyi plébános november 30-án. A gyémántmisén koncelebrált Marton Zsolt váci megyéspüspök, Varga Lajos váci segédpüspök és több paptestvér.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2019. 11. 26-i adása

  1. November 7. és 9. között Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban rendezte meg XXVI. családkongresszusát a Magyar Katolikus Családegyesület. A kongresszus mottója ÖRÜLJETEK ÉS UJJONGJATOK – A SZENTEBB CSALÁDOKÉRT volt. A háromnapos rendezvényen előadások, tanúságtételek, kiscsoportos megbeszélések során arról elmélkedtek közösen, hogy miként juthatunk előre az életszentségre vezető úton, hogyan tehetjük családjainkat egyre szentebb családokká.
  2.  Új épületbe költözött a fóti Gondviselés Római Katolikus Óvoda, amelyet Marton Zsolt váci megyéspüspök áldott meg az átadó ünnepségen, november 8-án. A Gondviselés Óvoda új, korszerű épületébe 4 csoport, körülbelül 100 gyermek járhat majd. Az átadó ünnepségnek a fóti katolikus plébániatemplom adott otthont. Dr. Csáki Tibor, a váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főigazgatóságának főigazgatója valódi értéknek és életindításhoz méltó helynek nevezte a katolikus óvodákat.
  3. Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi miséjével kezdődött az egyházi évet lezáró ünnepség a Váci székesegyházban. A szentmise után hangversenyt adtak a püspöki katedrális énekkarai.
Mentés ifjúsági találkozó, vidéki plébániai fejlesztések, tudományos konferencia látható a műsorban.
Részletek a videó alatt.

1. Az Észak-Duna menti Nagyboldogasszony Közösség november elején őszi találkozót szervezett Kismaroson, melynek fő témája a teremtett világ védelme volt. A kétnapos találkozó során előadások, kiscsoportos beszélgetések, játék várta a fiatalokat, valamint találkozhattak a Váci Egyházmegye új püspökével, Marton Zsolttal is, aki szívesen válaszolt a fiatalok kérdéseire.

2. 2019. november 3-án Marton Zsolt váci megyéspüspök Szalmatercsen majd Ságújfaluban mutatott be szentmisét és a megtérés fontosságára hívta fel a hívek figyelmét. A megyéspüspök Szalmatercsen felszentelte a felújított templomtetőt és az orvosi rendelőt, Ságújfaluban pedig a Szent László Közösségi Házat, mely a Magyar Falu program keretén belül valósulhatott meg. A ságújfalui 80 éves Szent László-plébániatemplomban az ünnepi szentmisén zenei szolgálatot teljesített a Lumen Christi gospel kórus.

3. A Magyar Tudományos Akadémia programsorozatában A magyar tudomány napja alkalmából az Apor Vilmos Katolikus Főiskola az "Értékteremtő tudomány" mottóhoz kapcsolódóan szervezte meg a Tudomány és Vallás Konferenciát. A kétnapos konferencián neves tudósok előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

 <   1 ... 4 5 6 7 8 ... 43  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 27. hétfő

Hella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus megkérdezte: „Miért mondasz engem jónak?...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.